İstanbul Adalardaki atlı faytonların kaldırılması için mücadele geç de olsa hayvanlar için zaferle sonuçlandı. Belediye Başkanlığı seçimleri öncesinde Adalardaki faytonların kaldırılacağını vaadeden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ile hayvan hakları savunucuları arasında yapılan görüşmede bir miktar atlı faytonun “sembolik” olarak kalacağı belirtildi. Bunun üzerine başlayan Yaşam Nöbeti hareketi, yağmur, rüzgar ve soğuk dinlemeden Belediye binasının önünde 41 gün boyunca nöbet tuttu ve nihayetinde zafere ulaşıldı.

Nöbet alanında tüm veganlar adına taleplerimizi dile getiren aktivistler aynı zaman atölye ve eğitim gibi etkinlikler düzenlediler. Herkesin söz hakkının olduğu, anlayış ve bilgi alışverişinin hakim olduğu #YaşamNöbeti örnek bir barışçıl mücadele ortaya koymayı da başarmıştır.

Adalardaki tüm atlı faytonların kaldırılacağı ve atların da bakım altına alınacağına dair karar alınması üzerine #YaşamNöbeti ekibi 41 günlük zorlu mücadelerini sonlandırmaya karar verdi. Türkiye Vegan Derneği bu süre zarfında ekibin koşullarının iyileştirmek ve mücadelelerini daha fazla dikkat çekebilmeleri için olanaklar doğrultusunda destek sağladı. Mücadeleri ve fedakarlıkları için kendilerine teşekkür eder, bu zaferinin emsal olması ve atlı faytonlar başta olmak üzere hayvanların sömürülmesine olanak tanıyan diğer belediyelerin de İstanbul Büyükşehir Belediyesinin kararlılığıyla söz konusu sömürüleri sonlandırmaları ve tüm hayvanların özgürlüklerine kavuşturmalarını temenni ederiz.

Önceki İçerikHollywood Doğru Yolda: Oskarlara Vegan Menü
Sonraki İçerikSütlü Şubat’a Karşı Kampanya

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.