Türkiye saatiyle 10 Şubat’ta sabaha doğru başlayacak olan ve Oskarlar olarak bilinen 92. Akademi Ödülleri Hollywood’da vegan menüye geçen ödül törenleri arasına katıldı. Akşam yemeği servisi yapılmayan ödül töreninde adayların davet edildiği öğle yemeğinin vegan olması kararlaştırıldı. Doğal dengelere destek amaçlı organizasyonun karbon ayakizini azaltmak adına böyle bir karar aldıklarını belirten Akademi, son yedi senedir Oskar ödül töreninin sıfır karbon etkisi olduğunu belirterek sürdürebilirlik planlamaları doğrultusunda nihai hedefleri olan karbon nötr olmak için kararlı bir şekilde ilerleyeceklerini açıkladı.

Karar “Joker” rolüyle son zamanda çok sayıda ödül kazanan vegan oyuncu Joaquin Phoenix’in de bağlı bulunduğu WME ajansının Oskar öncesi partisinin menüsünün tamamen vegan olacağını açıklamasından sonra açıklandı. Daha önce Altın Küre Ödülleri, SAG Ödülleri ve Critics Choice Ödülleri menülerini tamamen vegan yapmışlardı. Oskar töreninden sonra gerçekleşen Başkan Balosu’nun (Governor’s Ball) menüsünün de yüzde 70 vegan olacağı belirtildi.

Önceki İçerikGenç Vegan Şarkıcı Billie Eilish Grammy Ödül Töreninde Tarihi Başarı Kazandı
Sonraki İçerikYaşam Kazandı!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.