Uzun yıllardır çevreciliğiyle de öne çıkan aktivist oyuncu iki oğlu Bodhi (5) ve Noah’yı (7) “vegan bir okula” göndermesinin sebeplerini anlatırken “çocuklarını olmak istedikleri kişi olmaya özgür bırakan tavrının” altını çizdi.

Fox çocuklarının hayvanlara hiçbir biçimde zarar vermemek gibi bir hassasiyete sahip olduklarını, öyle ki yanlışlıkla bir karıncayı ezmekten de dikkatle kaçınan bir anlayış içerisinde yaşadıklarını belirtti.

Çocuklarının “kendileri olmalarını” istemesi dolayısıyla onları yönetmekten her bakımdan ve özellikle farkında olmaksızın mikro düzeylerde bile yönetme yaklaşımından kaçındığını söyleyen 33 yaşındaki sinema oyuncusu çocuklarının veganlığı kendilerinin seçtiğini ve kendisinin de çocuklarının bu seçimlerine büyük bir memnuniyetle saygı gösterdiğini (ve destek verdiğini) ifade ediyor.

Söz konusu özgürlük alanına -Noah’nın giydiği ve medyada çok sık yer verilen renkli elbiselerine de atıfla- sorunlu toplumsal cinsiyet rollerini besleyen kalıp tarzlara aykırı biçimde giyinmek istemelerinin de dahil olduğunu sözlerine ekledi.

Kaliforniya’da gittikleri bu özel okulda hayvansal içerikli ürünlerle beslenmeye hiçbir biçimde zorlanmaksızın diledikleri vegan ve sağlıklı menülerle gıda ihtiyaçlarını karşılayabildikleri gibi çocuklara sunulan tüm yiyecek ve içecek seçenekleri sürdürülebilirlik kriterlerine de uygun!

Vegan ve organik beslenmenin yanı sıra, bütünüyle ekolojik bir anlayışın hakim olduğu okulda öğrencilerin küçük yaşlardan itibaren yiyecekleri kendileri yetiştirmekten marketlere satışına kadar çok çeşitli rolleri üstlenmelerine de imkan sağlanıyor. Böylece tüketim-üretim döngüsünün etik bir biçimde nasıl gerçekleşebileceği erken yaşlarda öğrenilmiş ve deneyimlenmiş oluyor.

Yararlanılan kaynaklar:
https://www.plantbasednews.org/culture/megan-fox-sends-her-children-to-a-vegan-school
https://people.com/parents/megan-fox-teaching-sons-to-be-themselves-brian-austin-green/
https://vegnews.com/2019/2/how-one-all-vegan-california-school-plans-on-changing-education-forever

Önceki İçerikÇiftliklerde sömürülen hayvanların gözlerinin içine baktınız mı hiç? – Rooney Mara
Sonraki İçerik#DirenAlakır #DirenVegan

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.