Mobilya devi IKEA önümüzdeki ay Avrupa’daki mağazaları genelinde çilekli vegan dondurma seçeneğini sunmaya başlayacak. Meyve bazlı olan ve çilek püresinden yapılan ürünün karbon ayakizi hayvansal süt bazlı benzer ürünlere göre yarıya iniyor.

“Geçen aylarda bu dondurma için doğru tadı ve dokuyu yakalamak için tedarikçimizle yoğun bir çalışma içindeydik” diye açıklamada bulunan IKEA Yemek Hizmetleri AB’nin Ticaret Müdürü Sandra Lindh, “amacımız çok popüler olan hayvansal süt bazlı dondurmamız kadar yumuşak, havalı ve nefis olan bitkisel bazlı bir ikram sunmaktı. Hayvansal sütlü ürünlerden uzak durma ihtiyacı olan veya bitkisel bazlı gıdalar tüketmeyi tercih eden müşterilerimiz için kolay, ekonomik ve nefis bir seçenek oldu.” diye devam etti.

Şirket dünya bazında IKEA Bistro’larında sunmak amacıyla başka bitkisel bazlı dondurma seçenekleri geliştirmeye devam edeceklerini ve bunların soya veya yulaf bazlı olabileceğini belirtti. Nihai hedeflerinin dünyanın değişik yerlerindeki müşterilerinin damak zevklerini dikkate almak olduğu da ayrıca belirtildi.

Önceki İçerik16 Yaşındaki Vegan Aktivist Nobel Ödülüne Aday
Sonraki İçerikNonhuman Rights Project: hayvan hakları savunusu için yeni bir umut

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.