Greta Ağustos 2018’den beri iklim değişikliği ve küresel ısınmaya karşı yaptığı konuşmalar ve protestolarla dünyanın her yerinde ilgiyle takip ediliyor. Her Cuma okula gitmek yerine parlamentonun önüne giderek başlattığı eylem (Youth Strike 4 Climate, #FridaysForFuture) 100’ün üzerinde ülkeye yayılmış durumda.

TedxStockholm konuşmasında “Hiç kimse bir kriz varmış gibi davranmıyor. En önemli iklim bilimciler ve çevreci siyasetçiler bile ordan oraya uçakla gezip, et ve süt ürünleri tüketiyor.” diyerek et ve süt endüstrisinin iklim değişikliğindeki büyük etkisinin altını çiziyor. Greta’nın ailesini de vegan olmaya ve uçakla seyahat etmeyi bırakmaya ikna ettiği biliniyor. Greta bu konuyu “Benim için bunların hiçbiri fedakarlık değil, benim bu şeylere ihtiyacım yok. Bazı insanlar bunu fedakarlık olarak görüyor.” diye açıklıyor.

Norveçli parlamenterler “Greta’nın yarattığı etkinin dünya barışına etkisi çok büyük. İklim tehdidi belki de savaş ve çatışmaların en büyük nedenlerinden biri.” diyerek Greta’yi aday gösterdiklerini duyurdular. Greta ise Twitter hesabından “Bu adaylıkla gurur duydum ve çok müteşekkirim” diye paylaşım yaptı.

Kaynaklar: Plantbasednews, CNN

Önceki İçerikVücut geliştirme yıldızı Nimai Delgado vegan fitness yaklaşımını yaygınlaştırma yolunda parlıyor
Sonraki İçerikIKEA Avrupa’da Çilekli Vegan Dondurma Çıkartıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.