Yıllardır atlara eziyet ve işkencenin adı olan faytonlara karşı, 16 Eylül 2018 Pazar (dün) günü birçok farklı hayvan aktivisti, örgütü ve grubun ortaklaşa yaptığı “Kitlesel Büyükada Eylemi” kalabalık bir katılım ile gerçekleşti.

 

TVD olarak içinde bulunduğumuz eylem, atlı faytonların yasaklanması ve atların bir eşya gibi görülmesine karşı çıkarak, atların özgürleştirilmesini ve bu yönde bir farkındalık yaratmayı amaçlıyordu.

 

 

Her yıl yüzlerce atın acı çekerek eziyet edilmesi ve ölmesi kabul edilebilir bir şey değil. Elektrikli fayton gibi çözümler varken, canlıların insan eğlencesi için “nostalji” adı altında eziyet çekmesi ve bu sebeple ölüme terk edilmesi insanlık dışıdır ve bir an önce sonlandırılmalıdır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2018 yılı başında, atlı faytonların elektrikli faytonlarla değiştirileceğini beyan etmesinden beri bu konuda hiçbir gelişme gösterilmemiş, bilakis kamuoyunda adalara eziyet ve insan kullanımına tahsis edilmek üzere çok sayıda atın, kötü koşullarda bekletildiği, transfer edildiği haberleri gündeme gelmiştir.

 

 

Faytona binme, vegan ol!

 

Önceki İçerikUluslararası İstanbul VegFest Yönergeleri
Sonraki İçerik1 Kasım Dünya Vegan Günü Bülteni

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.