Barselona şehri, deniz memelerinin tutsak edilmesini, tutsak hale tutulan yunuslarla yapıan gösterileri ve yetiştirme – üreme tesislerinin şehir genelinde yasaklandığını duyurdu.

 

El Periodico dergisinde çıkan habere göre, Barselona Şehir Konseyi’nin tamamının desteği ile bu yasak gerçekleşti. Şehir Konseyi; “Konsey kararı doğrultusunda, Barselona’da hiçbir şekilde yunus gösterileri, üreme tesisleri faaliyetleri olmayacak.” Diye belirtti.

 

2016 yılında FAADA (Hayvanların Sahiplenilmesi, Sponsorluğu ve Savunması Kuruluşu) tarafından başlatılan tutsak yunusların özgürlüğü hareketi, konseyin bu kararı almasında en önemli etken olarak görülüyor. Kampanyanın yapıldığı yıl, Barselona şehrindeki hayvanat bahçesinin “yunus” bölümündeki “dolphinarium” kapatılmıştı baskılar ve imza kampanyaları sayesinde.

 

FAADA, kazanılan bu mücadele sonrasında, şehir konseyi ile görüşerek, tutsak memeli canlılar için daha geniş kapsamlı bir yasak talep etmiş ve bu doğrultuda kampanyalar yürütülmüştü.

Önceki İçerikTripAdvisor Vahşi Hayvanların Kullanıldığı Gösterilere Bilet Satışını Yasakladı
Sonraki İçerikAvustralya İşçi Partisi Canlı Koyun İhracatını Yasaklayacağını Söyledi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.