19 Nisan Perşembe günü TVD Akademi olarak Dokuz Eylül Üniversitesi’ndeydik.

DEÜ Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Topluluğu ve DEÜ Vegan İnisiyatifi tarafından, dışarıdan katılıma açık olarak düzenlenen etkinlikte DEÜ öğrencileri ve Ege Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldik.

Buluşmadan önce DEÜ “Vegan İnisiyatifi” öğrencileri ile üniversite yemekhanesinde çıkan “vegan menü” yemeği yenilerek sohbet edildi ve kendilerine üniversite yemekhanesinde çabaları sonucu çıkartılan vegan menü için teşekkür edildi katkılarından dolayı.

Buluşmada ilk olarak Öykü Büyükdere sunum yaptı. “Kediler, Köpekler ve Diğerleri” başlıklı konuşmasında hayvanlarla ilişkisi ve kendi vegan oluş hikayesi üzerinden “evcil hayvanlar” ile “çiftlik hayvanları”na bakışımızdaki farka değindi. Bu ve benzeri uyumsuzluklarda kişilerin kendi pozisyonunu hangi bilişsel süreçlerle olumladığını, karnizm kavramının toplumda hangi mekanizmalarla sinerjik bir biçimde içselleştirildiğini anlattı. Ayrıca et ve erkek olmanın ilişkisini ve veganizmle feminizmin kesişim kümesini örneklerle açıkladı.

 

Ardından tıp doktoru Mutse Banzragch, “Bitkisel beslenmenin sağlığımız üzerine etkisi” başlıklı konuşmasında beslenme ve sağlık ilişkisine özellikle besinlerin bağırsak florasına etkisi üzerinden değindi ve gelen soruları cevapladı.

 

Son olarak Itır Kaşıkçı, “Dünya’nın sonu mu geliyor?” başlıklı konuşmasında iklim değişikliğini tanımlayıp nedenlerinden bahsetti ve vegan beslenme ile her bireyin, kendisinin sebep olduğu sera gazı salımı vasıtasıyla iklim değişikliğine olan katkısını nasıl dramatik olarak düşürebileceğini sayısal verilerle destekleyerek açıkladı.

Etkinlik sonunda etkinliği düzenleyen DEÜ Toplumsal Cinsiyet Araştırmaları Topluluğu ve DEÜ Vegan İnisiyatifi, seminer veren kişilerin adına Türkiye’nin ilk kurtarılmış hayvan barınağına yaptıkları bağışın belgelerini bizimle paylaşıp bizi çok mutlu ettiler.

 

TVD Akademi hız kesmeden yeni buluşmalara katılmaya devam ederek veganizmi akademik düzeyde öğrenci ve veganzime ilgi duyanlara ulaştırmaya devam edecek.

Önceki İçerikDominik Cumhuriyeti Yunusların Satışını Yasakladı
Sonraki İçerikTripAdvisor Vahşi Hayvanların Kullanıldığı Gösterilere Bilet Satışını Yasakladı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.