Suudi Arabistan halkı, 2020 yılına kadar 10 vegan restoran açacağını söyleyen vegan Prens Khaled Alwaleed bin Talal Al Saud’u desteklediklerini belirtti.

 

Arab News’de çıkan yazıda, Suudi halk arasında başlayan hem etik hem de sağlık nedenlerinden ötürü vegan yaşam artışı gözlendiği belirtildi. Makalede, halkın bir kısmının sadece sağlık nedeni ile değil, etik açıdan da vegan oldukları vurgulandı. Obezite uzmanı Dr. Vivian Wehbe, “Yüksek kolesterolü olan, tansiyonu yüksek olan, obezite ile mücadele eden ve hatta temiz beslenmeleri için kanser hastalarımıza vegan yaşam biçimini öneriyoruz.” Dedi.

 

Yerel halk ile yapılan söyleşilerde ise, Ahmad Abdulsalam, kendisi için veganizmin daha çok vicdani bir tercih olduğunu yaşayan, nefes alabilen bir canlıyı artık yiyemeyeceğini; içerisinde hayvan hakları ile ilgili bir aydınlanma yaşadığını ve bir daha hayatına hiçbir hayvansal ürün sokmayacağını belirtti.

Önceki İçerikFeminizm ve Veganizm Beraber Yürüyor
Sonraki İçerikSan Francisco Kürk Satışını Yasaklayan İlk Büyük Şehir Oluyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.