Uluslararası Emekçi Kadınlar Günü’nde İsrail’in en uzun soluklu gazetesi olan Haaretz, feminizm ile hayvan hakları arasındaki güçlü bağı gazetelerine yansıttı.

 

Haaretz gazetesi, yemek sistemindeki hayvanlar ile toplumdaki kadınlar arasındaki “sömürü ve nesneleştirme” bağına inanan hukuk danışmanı ve aktivist Shira Hertzano ile görüştü.

 

Aynı zamanda Anonymous for Animal Rights’ın sözcülüğünü yapan Hertzano gazeteye verdiği röportajda, feminizme olan yaklaşımının, veganizm yaşamına geçtikten sonra feminizm hareketi ile olan benzerlikleri, -“hayvanlara zulüm ve ataerkil zulüm”- keşfettiğini belirtti.

 

Sözlerine devam eden Hertzano; “Örnek olarak nesneleştirmek, bir diğerini arzuları ve özgürlüğü olan bir canlı olarak değil; bir araç bir obje olarak görmektir. Kadınlar, erkeklerin onlardan yaptığı çıkarımlara göre ölçülüyor, hayvanlar da insanların onlardan elde ettikleri ile ölçülüyor.”

 

Kadınların hayvan hakları ile beraber birleşerek savaşmaları çok yeni bir kavram değil. Geçen yılın son dönemlerinde çıkan bir akademik araştırma, et yememenin bir feminist hareket olduğunu söylemişti.

 

Hertzano, İsrail’de ve bütün dünyada hayvan hakları hareketlerinde öncülüğü ve çoğunluğu kadınların oluşturduğunu da sözlerine ekledi.

 

Önceki İçerikVersace Artık Kürk Kullanmayacak
Sonraki İçerikSuudiler Obezite ile Başa Çıkmak için Vegan Olmaya Başladı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.