Vegan Derneği Türkiye (TVD) ve Hayvan Hakları ve Etiği Derneği olarak “av turizmi” adı altında yürütülen katliama ilişkin Tarım ve Orman Bakanlığı’na karşı Adana’da açtığımız davada 17 Şubat 2022 tarihine duruşma kararı verildi.

Aylardır yürütmenin durdurulması kararının gerek Adana İdare Mahkemesi’nde, gerekse Danıştay’da çeşitli gerekçelerle verilmemesi sebebiyle ölen ve hala kurtarma ihtimalimiz olan tüm hayvanları temsilen hayvan hakları savunucuları olarak avukatlarımız ile birlikte, Adana, Mersin, Kayseri, Hatay ve Niğde’de öldürülmesi planlanan, nesli tehlikedeki ve koruma altındaki 70 yaban keçisinin yaşam hakkı için 17 Şubat Perşembe günü saat 10:00’da Adana 2. İdare Mahkemesi’ndeki duruşmada olacağız.

Av katliamını “hasat raporu, kırsal kalkınma, katkı payı, ekonomik kazanç, turizm potansiyeli ve koruyucu veterinerlik” adı altında mahkemelerde savunan bakanlığa ve müdahillik başvurusunda bulunan av şirketlerine karşı tek vücut olup hayvanların yalnız olmadığını kanıtlayacağız. ⠀

Türkiye çapında her yıl farklı türler için av karşıtı emsal hukuki kararlar alınmasına rağmen, bu katliamın av şirketleri ve bakanlık tarafından sürdürülmesine engel olmak için çabaladığımız bu davayı takip etmenizi ve duruşma sonunda Hayvan Hakları ve Etiği Derneği ile birlikte yapacağımız basın açıklamamıza katılımınızı rica ederiz.

TARİH: 17.02.2022, Perşembe

DURUŞMA SAATİ: 10:00

DURUŞMA SALONU: Adana Bölge İdare Mahkemesi’nde Adana 2. İdare Mahkemesi

ADRES: Kışla Mah. Ege Bagatur Bulv. No: 254 Posta Kodu: 01230 Yüreğir/Adana

Önceki İçerikÇağrılarımız sonuç verdi: YTÜ’de vegan menü hakkını kazandık
Sonraki İçerikAdana’daki av karşıtı davamızın duruşması görüldü

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.