Vegan sporcu Mike Fremont, bitki bazlı beslenme ile maratonda dünya rekorları kırmaya devam edeceğinin sinyallerini veriyor

Mike Fremont, Şubat ayında Florida’daki Vero Beach mahallesinde düzenlenen bir koşu organizasyonuyla 100 yaşına girişini kutladı.

Fremont, kendisine kanser teşhisi konulduktan sonra, hayvan ve hayvan kaynaklı ürün tüketimine son verdiğini belirtiyor. Sağlığına yeniden kavuşmak için bitki bazlı beslenmeye geçen sporcu, 69 yaşından beri vegan.

Kanserle mücadele aşamasında tümör kanamaya başladıktan sonra ameliyat olduğunu söyleyen Fermont, “Cerrah 35 yerde metastaz aradı ama hiçbir yerde bulamadı. Başka bir deyişle; makrobiyotik diyetim, vegan beslenmem, bütünsel bitkisel beslenmem metastazları öldürdü!” diyor.

Dünya çapında farklı üniversiteler ve sağlık kuruluşları tarafından yapılan çok sayıda akademik çalışma, bitki bazlı beslenme biçiminin belirli kanser türlerine yakalanma riskini azaltabileceğini ortaya koymuş durumda. Ayıca Avrupa Parlamentosu Şubat ayında, Avrupa’da en sık görülen ve en büyük ikinci ölüm nedeni olan kansere yakalanma olasılığını azaltmanın bir yolu olarak “et” içermeyen gıdaların tüketilmesi konusunda AB ülkelerine çağrıda bulundu.

Ancak bütünsel bitkisel beslenmenin mevcut kanser türleri için geçerli bir tedavi biçimi olduğu henüz bilimsel olarak doğrulanmamıştır.

Rekor kıran atletik performans için bitkisel beslenme

1950’lerden beri tutkulu bir koşucu olan Fremont, kano sporu ve dayanıklılık antrenmanlarıyla da koruduğu fitness seviyesi ile, bugüne kadar farklı maratonlarda kendi yaş grubunda çok sayıda dünya rekoru kırdı. 88 ve 90 yaş grubunda henüz kendisini geçen olmadı.

Fremont, 90’lı yaşlarına kadar haftada üç kez 8’er kilometre koşmaya devam etti.

Dayanıklılık gerektiren sporlarla yakından ilgilenen bir diğer vegan sporcu Rich Roll, Fremont ile yaptığı söyleşide, gücünün kaynağını ve 100 yaşında olmanın nasıl bir his olduğunu sordu: “İster inanın ister inanmayın bunlar hayatımın en güzel yılları,” diye yanıtladı Fremont.

“80’li yaşlarının sonlarından itibaren ve 90’lı yaşların boyunca sadece maraton ve yarı maraton koşmakla kalmayıp, aynı zamanda dünya rekorları kırabiliyorsun. Bunu nasıl yapıyorsun, uzun yaşamanın sırrı nedir?” diye soran Roll, Fremont’tan şu yanıtı alıyor: “Hiç şüphe yok, kesinlikle yaşamımın devam etmesini ve sağlığımın iyi olmasını belirleyen şey beslenme biçimim.”

Fremont 10k hedefliyor

Koşu yarışlarında Fremont’u yalnız bırakmayan vegan sporcu ve Fremont’un yakın arkadaşı Harvey Lewis de “dünyanın en zor koşusu” olarak tanımlanan Badwater Ultramarathon’unu iki kez kazanmıştı.

Vegan ultra maraton koşucusu Lewis, doğum gününü kutlamak için Fremont’a 5k koşmayı önerdi. Yüzünde büyük bir gülümsemeyle yanıt veren Fremont, “10k yapmadığımız sürece bunun gerçek bir yarış olduğunu düşünmüyorum,” dedi.

Kaynak: Vegan Easy

Kaynak: Plantbased News

Kapak fotoğrafı: The Beet

Önceki İçerikKapanmanın eşiğindeki Angels Farm Sanctuary ve özgür dostlarımız desteğinizi bekliyor
Sonraki İçerikAir France artık hayvan deneylerine maymun taşımayacağını açıkladı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.