Uluslararası İstanbul Vegfest, Kovid-19 pandemisi sebebiyle bu yıl 20-21 Haziran tarihlerinde internet üzerinden düzenlenecek. Yabancı ve yerli konuşmacıların katılacağı uluslararası festival; panel ve atölyelerin yanı sıra müzik performansları ve film gösterimleriyle hayvan hakları örgütlerinin organizasyon paydaşlığında gerçekleştirilecek. 

Türkiye’de veganlık bilincinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesi için çalışmalarını sürdüren Vegan Derneği Türkiye (TVD), 20-21 Haziran’da video konferans uygulaması Zoom üzerinden çevrimiçi vegan festivali düzenliyor.

Kovid-19 önlemleri sebebiyle bu yıl internet üzerinden ücretsiz gerçekleştirilecek olan Uluslararası İstanbul VegFest 2020, #YaşamaŞansVer sloganı ile veganizmi anlamak ve hayvan hakları mücadelesine katılmak isteyen herkese bir kez daha kapılarını açıyor. Vegan hukukçuları, sporcuları, foto-muhabirlerini ve tıp doktorlarını bir araya getiren festival, hayvan hakları ve hayvan özgürlüğü aktivistleri ile birlikte toplumsal adalet ve vicdan çemberini genişletmeyi umuyor.  

Festivalin yabancı konukları arasında; bitkisel beslenme konusunda dünyanın önde gelen doktorlarından, NutritionFacts’ın kurucusu, yazar Dr.Michael Greger, insan dışı hayvanlar için benzersiz bir hukuk mücadelesi veren Nonhuman Rights Project’in kurucusu Steven M. Wise, insan dünyasında hayvanların görünmezliğini çarpıcı fotoğraf ve videolar ile gözler önüne seren We Animals Media’nın kurucusu Jo-Anne McArthur, alanında önde gelen uzmanlardan PCRM kurucusu vegan tıp doktoru Neal Barnard, deneylerde hayvansız bilimsel metotların yaygınlaşması için çalışan Uluslararası İnsancıl Eğitim Ağı InterNICHE’nin koordinatörü Nick Jukes ve yazar-avukat Emilia Leese gibi ilk kez Türkiye’de izleyiciyle buluşacak isimler dikkat çekiyor. 

Etik, sağlık ve çevresel nedenlerle hayvan kullanımını ve her türlü hayvansal ürünü tüketmeyi reddetme üzerine kurulu vegan felsefe, aynı zamanda hayvanların esaret altında tutulmasına, deneylerde, hayvanat bahçelerinde, yunus parklarında, hayvanlı sirklerde ve gelenekselleştirilen yarış ve dövüşlerde sömürülmesine karşı çıkan bir düşünce ve yaşayış biçimi. Vegan felsefeyi geniş kitlelere ulaştırma amacıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen festival, aynı zamanda hayvan özgürlüğü aktivizminin farklı alanlarda nasıl yürütülebileceğini ve geliştirilebileceğini çeşitli konuklarla birlikte katılımcılara aktarmayı hedefliyor.

Deneye Hayır Derneği, Hayvan Hakları İzleme Komitesi, Hayvanlara Adalet Derneği, İstanbul Vegan İnisiyatifi, Save Movement Türkiye, Vegans Live Forum ve Yunuslara Özgürlük Platformu’nun paydaşlığında düzenlenecek etkinlik, iki gün boyunca Türkiye’den ve dünyadan pek çok ismi internet üzerinden ağırlayacak. Katılımcıların konuşmaları, festival boyunca profesyonel tercümanlar aracılığıyla eşzamanlı olarak Türkçe ve İngilizce’ye çevrilecek.

20 ve 21 Haziran tarihlerinde internet üzerinden gün boyu izlenebilecek festivalin katılımcıları ve detaylı program akışı, önümüzdeki günlerde festival web sitesi https://vegfest.istanbul ve festival sosyal medya hesapları @vegfestist’den paylaşılacak.

Önceki İçerikDöküm Demir tencere ve tavalarda yemek pişirmek, yemeğimize demir ekler mi?
Sonraki İçerik#YabandaKatliamVar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.