Yale Hukuk mezunu 50 yaşındaki Demokrat Cory Booker veganlığını politika alanına da uygulama çabasıyla eşine az rastlanır özellikte bir vegan mücadele vermeyi uzun yıllardır sürdürüyor.

ABD Başkanı olma yolundaki iddialı tavırlarıyla da dikkat çeken Cory Booker çoğu aday ve politika insanının gündemine almadığı veya değinmekten kaçındığı vegan meseleleri seçim vaatlerinde geniş yer vererek dile getirmekte.

Cory Booker başkan olması halinde kozmetik ürünler için yapılan hayvan deneylerini yasaklayacağı kapsamlı bir hayvan refahı planından bahsetti. 2020 seçimlerinde Demokratlardan adaylığı bakımından önemli avantajlar elde eden Birleşik Devletler’in ilk vegan senatörü Booker planını açıklamaya şu sözlerle başlıyor: “Hayvanlara ne gibi etkilerde bulunduğumuz toplumumuzun şefkat ve merhametinin bir ölçüsü ve bir karakter testidir.”

Vegan senatör söz konusu plan çerçevesinde ilkin hiç zaman kaybetmeden kozmetik ürünlerle sınırlı bir yasağın uygulanmasını amaçlamakla beraber 2025’e dek hayvan deneylerinin tüm alanlarda koşulsuz yasaklanması gibi geniş çaplı ve uzun dönemli bir vegan hedefi de planına dahil etmiş.

İhtiyaç duyulan her tür deneyin hayvanlar kullanılmadan yapılabilmesi için yeni uygulama, bilimsel araştırma ve yöntemlerin geliştirilmesini öncelik edinen yapısıyla Cory Booker’ın refah programı seçmenlerin beklediği gerçekçi ve sürdürülebilir bir geleceği hayvan haklarını ihlal etmeden tesis etmek anlamında umut verici bir örnek teşkil ediyor.

Yazan: Barış Bayram
Yararlanılan kaynaklar:
https://corybooker.com/issues/animal-welfare/
https://www.livekindly.com/cory-booker-ban-animal-testing-president/

Önceki İçerikNestlé’den vegan *kıyma
Sonraki İçerikVeganlık için bir ses daha: İklim Değişikliği ve Arazi Raporu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.