İngiliz Compare The Market firmasının yaptığı anket araştırmasına göre veganlık dünyada olduğu gibi İngiltere’de de yükselişte. Araştırmanın sonuçlarına göre neredeyse her 10 kişiden birinin kendilerini vegan olarak tanımladığını ve her beş kişiden birinin ise bir restoranda vegan yemek seçeneklerini denedikten sonra veganlığa geçiş yapmayı düşündüğü görülüyor.
 
Bunun yanı sıra İngilizlerin Türkiye’de de gözlemlenen kavram kargaşasından da muaf olmadığı anlaşılıyor. Ankete katılan ve aralarında kendilerini vegan olarak tanımlayan kişilerin de bulunduğu bazı kişilerin ise veganların bal, yumurta, peynir, hayvansal tereyağı ve balık tüketebildiğini düşündüğünü gözler önüne serdi. Yine bazı kişilerse vegan beslenmenin büyük bir bölümünü oluşturan mevye, sebze ve tahılların veganlar tarafından tüketilmediğini düşündüğü anlaşıldı.

 
Vegan olmalarının sebebi sorulduğunda, kendilerini vegan olarak tanımlayan kişilerin neredeyse yarısı hayvanlara yapılan zulmü, üçte biri de sağlık bakımından faydalarını öne sürdü.

Araştırma aynı zamanda İngiltere’de restoranların gelişen vegan akıma uyum sağladığını gözler önüne serdi. Compare The Market’ın Meerkat Meals programına dahil olan restoranların neredeyse yarısı menüsünde vegan yemek seçenekleri bulundururken, İngiltere’de artan vegan sayısına karşılık genel olarak vegan restoran ve vegan seçenekler sunan restoran sayısının da ciddi artış gösterdiği gözlemlendi. 
 
Restoranlarda sunulan seçenekler söz konusu olunca ankete katılan her beş kişiden ikisi vegan olmamalarına rağmen gittikleri restoranda vegan bir yemek denemeye açık olduklarını belirtirken, vegan olmayanlardan üçte biri ilk vegan yemeklerini dışarıda yiyerek ilk adımı atmışlar.
Önceki İçerikTBMM Hayvanlara Uygulanan Şiddeti Ele Alacak
Sonraki İçerikBelçika’da Trafik Lambalarındaki Anlamlı Mesaj

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.