Nature dergisinde çıkan son araştırmaya göre, okyanuslardaki plastik kirliliğinin %46’sına balık ağları neden oluyor.

 

Okyanuslardaki kirliliği önlemek için devletler son dönemlerde plastik ürünlere ek vergi ve plastik ürünlerin kullanımını yasaklama gibi önlemler alıyor olmasına rağmen ortaya çıkan sonuç, plastik pipetlerin değil, balıkçılığın yasaklanması ile okyanusların kurtulabileceği yönünde.

 

World Animal Protection’ın raporuna göre, her yıl 640 bin ton balıkçılık ekipmanı kaybolarak, okyanuslarda kirliliğe sebep oluyor. Fakat kaybolan balık ağları sadece okyanusu kirletmekle kalmıyor, aynı zamanda deniz yaşamını da yok ediyor. 2016 yılında, başıboş balıkçı ağlarına takılan 71 balina rapor edildi.

 

Ayrıca, okyanus kirliliğinin önüne geçmenin bir başka yolu da, balık ürünlerini yemek olarak tüketmemek. Her yıl, insan tüketimi için yakalanan balıkların %20’si, ağlara “istenmeden” takılan balık türleri ile doluyor. Bu oran da, deniz yaşamındaki tür çeşitliliğini çok büyük ölçüde tehdit ediyor.

Önceki İçerikDanone Vegan Yoğurt Çıkartmaya Hazırlanıyor
Sonraki İçerikIBM Bangkok’taki Filli Polo Turnuvasında Sponsorluktan Çekildi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.