Hayvansal sütlere olan talebin azalmasına istinaden, New York’ta bulunan 52 adet süt çiftliği 2 aydır hiçbir firmanın kendilerinden toplu süt alımı yapmaması nedeniyle toplu satış sözleşmelerini kaybetti.

 

New York eyaletinde bulunan Sullivan County’de, son 40 yılda toplamda 60 süt çiftliği kapandı ve bu sayılara baktığımızda sadece 2 ay içerisinde 52 süt çiftliğinin kapanması halkın hayvansal sütlere olan talebinin oldukça fazla düştüğünü gösteriyor.

 

Amerika halkı 1970 yılına oran ile günlük diyetlerinde %37 oranla daha az süt tüketiyor. Bu değişimin ana sebebi vegan sayısındaki artış olarak görülüyor.

 

Amerika tarım bakanlığının yaptığı araştırma da, süt tüiketiminin 2000 ve 2016 yılları arasında %22 düştüğünü ortaya koymuştu.

 

Amerika’daki süt çiftliklerinin sözleşme kaybına bir neden ise, Çin’in süt ve süt ürünlerindeki üretim artışı. Vegan süt ürünlerinin 2012 yılından beri %61 oranında artması ile, hayvansal süt çiftliklerinin işleri yakında zamanda çok büyük yıkıma uğrayacağı öngörülüyor.

Önceki İçerikGüney Kore Şehir Mahkemesi Köpek Eti Kesimini Yasadışı Buldu
Sonraki İçerikHayvansal Sütler 4 Kat Daha Fazla Karbondioksit Üretiyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.