Kanada, Montreal’de uzun yıllardır süren atlı faytonlara karşı verilen savaş sonunda kazanıldı ve atlı faytonlar yasaklandı.

 

Kabul edilen yeni yasa, 1 Ocak 2020’den itibaren yürürlüğe girecek ve Montreal’de atlı faytonların kullanımı yasak olacak. Hayvanların insanlık dışı kullanımına karşı kampanyalar yürüten Society for the Prevention of Cruelty to Animals Montreal bu yasanın kabul edilmesinde çok büyük rol oynadı.

 

SPCA hayvan hakları avukatı Alanna Devine, “Montreal SPCA’nın neredeyse 150 yıldır atların şehirde faytonlarda kullanımını engellemek için savaş veriyor. Bu endüstrinin bitecek olması bizim organizasyonumuzun ne kadar önemli olduğunu gösterirken aynı zamanda hayvanlarla olan ilişkimizin ne kadar evrimleştiğini de gözler önüne seriyor.” dedi.

 

Her ne kadar 2020 yılına kadar yasak işlemeyecek olsa da, bu kararın biraz da stratejik olduğu düşünülüyor çünkü bu süre zarfında istismar edilen ve eziyet gören bütün atlar için bir rehabilitasyon ve bakım yeri bulunacak. SPCA’nin yaptığı açıklama da bu kararın stratejik olduğunu vurgularken, SPCA’nin atlar için rehabilitasyon ve bakımevleri ile irtibatta olduğunun altı çizildi.

Önceki İçerikVictory: Horse Carriages Gradually Will be Replaced with Electrical Vehicles in Istanbul Islands Soon
Sonraki İçerikBirleşmiş Milletler Küresel Isınma İle Savaş İçin Et Tüketiminin Düşürülmesini Gerektiğini Söylüyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.