American Journal of Lifestyle Medicine’de yayınlanan araştırma, işlenmiş et ve hayvansal yiyeceklerin obstrüktif uyku apnesini (OSA) ağırlaştırdığını ortaya çıkardı.

 

İngiltere Ulusal Sağlık Servisi’nin 100 OSA hastası üzerinde yaptığı deneyde, araştırmacılar deneklerin beslenme alışkanlıklarını gözlemledi. Araştırmacılar, çokça hayvansal besinler ve işlenmiş et tüketen deneklerin, daha az hayvansal besin ve işlenmiş tüketenlere göre çok daha fazla semptom gösterdiğini keşfetti.

 

Yeme alışkanlıklarının uyku kalitesi ve düzenine yaptığı etkiler bunlarla sınırlı değil. Bitkisel beslenmenin uyku düzenine olan etkisinin rolü kompleks karbonhidrat alımından geliyor. Kompleks karbonhidratlar, seratonin salınımına neden oluyor böyle seratonin etkisindeki beyin rahatlayıp daha kolay uykuya geçiyor.

 

Arsenal’de oynayan futbolcu Hector Bellerin de, vegan beslenmeye geçtikten sonra artık alarmını ertelemediğini ve sabahları zinde kalkmaya başladığını belirtmişti.

Önceki İçerikHugo Boss Lüks Vegan Ayakkabılarını Duyurdu
Sonraki İçerikSüt ve Parkinson Hastalığı Arasında Bir İlişki Mi Var?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.