Ünlü moda markası Burberry, Sunday Times ile yaptığı görüşmeye göre, kürk kullanımı ve politikasını gözden geçirdiğini belirtti.

 

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Londra Moda Haftası’na, etkinlik alanı dışında kürk karşıyı yapılan gösteriler damga vurmuştu. Tom Ford, Versace gibi markaların kürksüzlük politikalarını açıklamalarından sonra, Londra’daki etkinlikte kürk karşıtı hayvan hakları örgütlerinin odağında ise kürklü koleksiyonlarını moda haftasında sergileyen Burberry vardı.

 

Moda markası, Sunday Times’a verdiği demeçte, bu yılki koleksiyonlarında “çok az” kürk ürünlerine yer verdiklerini ve kesinlikle kürk politikalarını gözden geçirmeye başladıklarını belirtti.

 

Ayrıca, gelecek ay İngiliz parlamentosu, ülke genelinde kürk satışı ve takasının yasaklanması ile ilgili önergeyi oylayacak. Bu da Burberry’nin bu kararı almasında etkili olduğu düşünülüyor. Parlamentoya sunulan önerge, Humane Society’nin yürüttüğü kampanyalarla etkili oldu.

Önceki İçerikAvustralya’da 2017 yılında 200 Milyon Dolardan Fazla Bitkisel Süt Satıldı
Sonraki İçerikVegan Beslenme Dünyadaki Açlığı Bitirebilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.