Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) eski beslenme uzmanı Dr. Michael Klaper’a göre, hastalıklardan korunmak için beslenme biçimi genetik faktörlerden daha önemli.

Dr. Klaper, “ Doğal ve bitki bazlı beslenmeye başladığımızda bu hastalıklar yok oluyor. Obezite eriyor, damarlar açılıyor, insülin reseptörleri temizleniyor ve eklem ağrıları duruyor.” diye belirtiyor.

“Obezite, damar tıkanmaları, yüksek tansiyon, diyabet ve astım… Bunlar gizemli hastalıklar değil. Hepsi fazla yağlı, işlenmiş et ve süt ürünleri temelli besinlerin vücudumuzda dolaşmasının sonucu…”

Çözüm ne mi? Vegan beslenme.

Dr. Klaper 40 yılı aşkın süre, hekim, yazar, NASA için beslenme uzman, tıbbi direktör ve eğitimci olarak çalıştı. Cowspiracy ve What the Health gibi belgesellerde rol aldı. İlginç şekilde çocukluğu süt çiftliğinde geçmiş olan Dr. Klaper, tedavi ve ameliyat ettiği yüzlerce vakadan sonra bu hastalıkların beslenme biçimi ile önlenebileceğini öngördü ve bu alanda çalışmalara başladı.

Vegan doktor şu an 70 yaşında ve her gün 8 kilometre koşuyor. Ayrıca, ilaç kullanmıyor.

Klaper şu sıralar Avustralya ve Yeni Zellanda’da konuşmacı olarak yer aldığı “Sağlıkta Beslenme Sempozyumu”nda, yiyeceklerin hastalıklar üzerine etkisi yokmuş gibi davranmayı bırakmamız gerektiğini belirtiyor.

Önceki İçerik2007 Yılına Oranla 400 Milyon Daha Az Hayvan Katledildi
Sonraki İçerikYeni Araştırma Soya Tüketiminin Meme Kanseri ile Savaşmada Yardımcı Olabileceğini Belirtiyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.