Bu bir yaşam öyküsü…

Kanada’nın Otranto kentinde bir süpermarketteki balık reyonunda çaresizce son alıcısını, yani sonunu bekleyen bir istakozun öyküsü… Mutfağa malzeme olan ! diğer tüm hayvanlar gibi, taze görüntüsü ancak canlıyken korunabilirdi ve bu nedenle de henüz canlıydı. Cam bölmede alıcısını bekliyordu.

O sırada markette alışveriş yapmakta olan Christine Loughead tarafından henüz yaşadığı fark edilince, 15,46$’a satın alındı. Derhal eve götürülerek kıskaçlarındaki bantlar kesildi ve yaşamını devam ettirebilmesi için tuzlu su dolu bir tankta muhafaza edildi. Hemen ardından nereden geldiği araştırıldı ve onun köpük ambalajlar içinde yaklaşık 3000 km’lik bir yol kat ederek bu noktaya geldiği anlaşıldı. Evi okyanustu.

Christine Loughead, hemen onu ait olduğu yere geri götürecek seçenekleri araştırmaya başladı. İnternet üzerinden bir vegan derneği ile irtibata geçti, derneğin çağrısı üzerinde bir hayvan barınağı da harekete geçti. Ve sonunda elbirliği ile, çabalar sonuçsuz kalmadı. Bulunan bir canlı hayvan gemisi ve bir kurye vasıtasıyla istakozun Kanada’nın doğu kıyılarına yolculuğu başladı. 172$’lık nakliye maliyetinin ardından gemi 24 saat sonra Nova Scotia kıyılarına ulaştı. Etraftaki balıkçı teknelerini de bertaraf etmek üzere daha sessiz bir koy bulundu. Ve istakoz kayaların üzerinden okyanusa, özgürlüğüne, evine ve yaşama tekrar kucak açtı…

Olayın sonucunu gözyaşları içinde karşılayan Christine Loughead, bir istakoz satın alarak istakoz endüstrisine destek olduğu gerekçesiyle bazı hayvan korumacılar tarafından eleştirilse de, imkansız gibi görünen bir serüveni başardığı ve çaresiz bir hayvanı tekrar özgürlüğüne kavuşturduğu için mutlu…

Önceki İçerikVegan-Vejetaryen Ürün Sertifikası “V-Label” Türkiye Pazarında
Sonraki İçerikGerçekten Çevreci misin? Et Tüketerek Çevre Korunamaz

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.