Kaliforniya merkezli Impossible Foods firması, Salı günü yaptığı açıklamada bitkisel bazlı gıda ürünlerinin gelişimini desteklemek amaçlı, yatırımcı finansmanını 108.000.000 $’a yükselttiğini açıkladı.
Firmanın yatırımcıları arasında dünyanın önde gelen isimlerinden, Horizons Ventures, Khosla Ventures ve Bill Gates de bulunuyor. Firmayı almaya istekli arama motoru devi Google, Temmuz ayında görüşmelere başlayarak firmaya 300.000.000 $ önermiş, ancak görüşmeler olumsuz sonuçlanmıştı.
Impossible Foods (İmkansız Gıdalar) firması, sadece bitkisel kökenli ürünler kullanarak peynir, süt, pastırma, biftek ve tavuk gibi gıda üretimine odaklı. Impossible Foods firması, tüketicilerin hayvansal gıda tüketimini azaltmaları amacıyla bitkisel alternatifler üretmek amacıyla, Biyokimya profesörü ve Genomik Uzmanı Dr. Patrick Brown tarafından 2011 yılında kuruldu. Dr.Brown ayrıca, badem sütü peyniri ve vegan krem peynir gibi bitkisel ürünler üreten Kite Hill firmasının da kurucusu.
Firmanın amiral gemisi ürünü: Bitkisel bazlı cheeseburger. Şirketin piyasaya sürmeye hazırlandığı Burgerin, ete yakın tadı olmasına rağmen hiçbir şekilde kolesterol, antibiyotik ve hormon içermiyor olmasının yanı sıra, çeşitli bitkisel ürünler ve baklagillerden elde edilmiş amino asit, protein ve yağ dengesinin olması da bir diğer öne çıkan özelliği.
Firmanın hedefi sadece vegan-vejetaryen pazarı değil. Hayvanların gıda endüstrisi için yetiştirilmesinin, ormansızlaşma ve sera gazı emisyon artışına neden olan verimsiz bir uygulama olması sebebiyle de, bitkisel ürünler kullanarak dünyanın artan nüfusunun besin ihtiyacını karşılamayı hedefliyorlar.
Dr.Brown, hayvansal ürünleri moleküler düzeyde inceleyerek, yeşil bitkiler, tohum ve tahıl proteinlerinden, et ürünlerine benzer bir form yakaladıklarını ifade ediyor ve ekliyor:
“Doğrudan bitkilerden yapılan gıda, böylelikle hiçbir kolesterol, hormon veya antibiyotik içermediği gibi, mezbahalardan bakteri taşıma olasılığı da yoktur.”
Dünyadaki insan nüfusunun hızla şişmeye başladığını belirten Dr.Brown, 1940 yılında üç milyar nüfusa sahip evrenin, 2050 yılında 9.5 milyar insanına ev sahipliği yapacağının tahmin edildiğini ve bu yeni yöntemle aynı zamanda artan nüfusun doyurulmasının amaçlandığını da ifade ediyor.
Impossible Foods firması yaptığı yazılı açıklamada, bitkisel burger köftelerinin 2016 yılı sonunda piyasaya sunulmasının planlandığını belirtiyor.

Kaynak: climateactionprogramme, foodnavigator

Önceki İçerikVegan Yumurta piyasaya çıkmaya hazır
Sonraki İçerikHayvan Türleri için Gen Kasası

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.