Vegan sporcu, saatte ortalama 104 km hızla sürülen tam şarjlı Tesla Model 3’ü geçmeyi başardı.

Yakın zamanda türünün ilk örneği olan bir dayanıklılık yarışında vegan sporcu Robbie Balenger, tamamen şarj edilmiş, elektrikle çalışan bir Tesla Model 3 otomobile karşı yarıştı.

Benzersiz yarışmalara katılmasıyla tanınan vegan koşucu, bu kez ABD Texas’ta düzenlenen yarışta, ortalama 104 km hızla giden Tesla elektrikli araç ile aynı noktadan başlayıp aynı rotayı izleyerek yaklaşık 389 km’lik bir yarış mesafesi kat etti.

Aşırı sıcağa, yükseklik değişikliklerine ve minimum uykuya karşı savaşan Balenger, 77 saatten daha az bir sürede aracı 30 metre fark ile geçmeyi başardı.

Balenger “Başlangıçta hedefim 72 saatte geçmekti çünkü ultra mesafe koşularında yaklaşık 160 km’lik bir yarışı bitirmek için iyi bir süre 24 saattir. Bu yüzden sürenin üç katını planlamıştım. Fakat üç gün boyunca aralıksız olumsuz hava şartları bu planı devre dışı bıraktı,” dedi.

Vegan sporcu Balenger, bitki temelli beslenmenin faydalarından en iyi şekilde faydalanmak için bedenini ve zihnini en üst sınırlara kadar zorlamayı seviyor ve kendisi için aradaki bağlantıyı açıklıyor: “Beslenmem ile ilgili iki önemli nokta var: çevreye duyarlılık ve performans. Tesla her ikisinde de başarıyla sivriliyor. Bu nedenle Tesla’yı geride bırakmak, bugüne kadar harcadığım en büyük eforlardan biri oldu,” diyor.

Fotoğraf: Robbie Balenger

2019’da, bitki bazlı beslenmenin faydaları hakkında farkındalık yaratmak için 75 günde ABD’de eyaletler boyunca 5110 km koştu.

Sporcu, “Amacım, bu ülkenin dört bir yanındaki insanlara vücutlarına giren gıdalar hakkında daha fazla düşünmeye başlamaları için ilham vermek. Aynı zamanda radikal bir değişiklik yaptıktan sonra çok daha iyi hisseden biri olarak insanlara örnek olmak” demişti.

New York’ta kırdığı bir başka rekorun ardından da şu açıklamayı yapmıştı:” Bu başarının başkalarına ilham vermesini umut ediyorum. Kendi fiziksel sınırlarına ilişkin geliştirdikleri algılarına meydan okumalarını ve gezegen üzerinde olumlu etkisi olabilecek yaşam tarzı değişiklikleriyle konfor alanlarından çıkmalarını umuyorum. Yeniliği benimsemelerini diliyorum”.


Kaynak: Plantbased News

Kapak fotoğrafı: Ten Thousand.cc

Önceki İçerikKavram Meslek Yüksekokulu’nda veganlık dersi duyurusu
Sonraki İçerikAnneler Günü’nde diğer anneleri düşündünüz mü?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.