İki kez İngiltere şampiyonu olan vegan powerlifting sporcusu Sophia Ellis, güçlü olmak için hayvan ve hayvansal tüketimine ihtiyacınız olmadığının canlı kanıtı.

Sophia Ellis, geçen ay İskoçya’nın Lochgelly kentinde düzenlenen ve U76kg açık sınıfında yarıştığı İngiliz Kadınlar Klasik Şampiyonası’nda tarih yazdı. Ellis ulusal düzeyde altı rekor kırdı ve İngiltere powerlifting tarihinde bir kadın tarafından yapılan en ağır deadlift hareketini başardı.

237,5 kg (524 lbs) ağırlığı kaldırarak tüm ağırlık sınıflarında hem “klasik” hem de “ekipmanlı” kategorilerde yeni bir İngiltere rekoru kırdı. Aynı zamanda bu, gayriresmi bir Avrupa rekoru olarak kayıtlara geçti.

Ek olarak Ellis, squat turunda 170kg ve bench’te 118kg kaldırdı -ki bu da kişisel rekoru oldu. Toplam ağırlığını 525,5 kg’a yükselten vegan sporcu, bu sayede hem “klasik” hem de “ekipmanlı” kategorilerde toplam İngiltere rekoruna imza attı.

Ellis, Haziran 2022’de Dünya Şampiyonası’nda yarışacak.

Güçlü ve vegan olmak

10 yıldır vegan ve dört yıldır powerlifter olan Ellis, “Bu yaşam tarzıyla ilgili yanlış anlamaları yıkmaya devam edebilmek ve insanlara hem güçlü hem de vegan olabileceğinizi gösterebilmek harika,” diyor.

2018’de powerlifting yarışmalarına başlayan Ellis, şu anda yaklaşık 20 ulusal ve uluslararası rekorun sahibi. Başarısını, bitki bazlı beslenme de dahil bir dizi faktöre borçlu.

Plant Based News’e konuşan Ellis, “Şampiyonluk, spor kariyerime yardımcı olduğunu düşündüğüm şeylerin bir kombinasyonu oldu,” edi: Beslenme biçimim, daha iyi olma sürecimin büyük bir parçası. Vegan olmak; antrenmanları tutarlı bir şekilde yürütmemde, susuz kalmamamda, yeterli uyku almamda, stres seviyelerini yönetmemde ve bunu optimize etmemde kesinlikle bana çok yardımcı oldu.

Yeterince yemek yediğim ve besin öğeleri ile iyi bir denge kurduğum sürece, çok daha hızlı bir biçimde iyileşiyorum. Antrenmanlarda çok daha güçlü ve enerjik hissediyorum.

Büyük fark yaratan şeyin yediğimiz yiyecekler olduğunu anlamak çok önemli. Vegan olabilirsiniz, ancak besin değeri açısından zengin gıdaları kısıtlıyorsanız veya yemiyorsanız, o zaman veganlığın da tüm faydalarından yararlanamazsınız.”


Kaynak: Plantbased News

Kapak fotoğrafı: Essexlive

Önceki İçerikVeganlık, vicdan özgürlüğü ve vegan yemek hakkı: Ankara notları 2
Sonraki İçerikYeni araştırma: Tam bitkisel beslenme eklem ağrılarını yarıya düşürebilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.