31 Mart bizim için çok özel ve değerli bir gün çünkü bu ay derneğimizin kuruluşunun 10. yıldönümünü kutluyoruz.

İnsanların, insan olmayan hayvanlar üzerinde kurduğu sistematik sömürü ve soykırımı ortadan kaldırma idealiyle bir platform olarak yola çıktığımız 2006’dan bu yana, hayvan hakları ve özgürlüğü bilincinin gelişmesi için sayısız etkinlik ve eylem gerçekleştirdik, farklı alanlarda hukuki mücadele verdik.

2012 yılında dernekleşip Vegan Derneği Türkiye (TVD) adıyla resmi statü kazandıktan sonra, türler arası eşitlik ve adaleti savunan bir hayvan hakları örgütü olarak;

  • Türkiye’de kozmetik ürünlerde hayvan deneylerinin yasaklanmasından cezaevlerinde vegan yemek hakkının tanınmasına kadar, aktivistlerin çabaları ve milletvekillerinin girişimleriyle pek çok kazanıma birlikte imza attık.
  • 2017’de Türkiye’nin ilk vegan festivalini düzenledikten sonra 2018’den itibaren festivali önce İstanbul’a, ardından uluslararası boyuta taşıdık ve Türkiye dahil dünyanın farklı ülkelerinden konuşmacıları ağırlayarak veganlarla bir araya geldik, vegan olmayan yüzlerce kişiyle tanışarak veganizmi anlattık.
  • Her yıl düzenlediğimiz Dünya Vegan Günü etkinlikleri sayesinde veganlığı hayvan etiği temelinde tüm yönleriyle aktararak binlerce kişiye ulaştık, vegan ürünlerin tanıtılmasına ve yaygınlaştırılmasına katkıda bulunduk.
  • 2017’den bu yana düzenlediğimiz TVD Vegan Akademi farkındalık eğitimlerinde vegan hekimlerin, aktivistlerin, diyetisyenlerin ve hukukçuların katılımıyla Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerde öğrencilerle buluşma imkanı bulduk; onlarca kurum ve şirketin dönüşmesine yardımcı olduk.

Bugün, üniversiteler başta olmak üzere tüm kurumlarda vegan yemek hakkının istisnasız bir şekilde tanınmasına, veganlığın vicdan hürriyeti kapsamına alınmasına, av ihalelerinin ve av katliamının yasaklanmasına kadar köklü toplumsal değişimleri beraberinde getirecek şekilde mücadelemiz büyüyerek sürüyor.

Bu süreçte hayvan ve insan hakları mücadelemizde yanımızda olan tüm gönüllülerimize, hak örgütlerine, avukatlarımıza ve dostlarımıza bir kez daha teşekkür ederiz.

Daha nice yıllara beraber girmek, adalet ve özgürlük mücadelemizi büyütmek dileğiyle…


Kapak fotoğrafı: Happy Cow / Santuario Igualdad Interespecie


Önceki İçerikVegan bebek, vegan çocuk ve beslenme
Sonraki İçerikVegan okul yemeklerini teşvik eden yasa tasarısı Kaliforniya Meclisi’nden geçti

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.