​​Hayvan deneyleri, av katliamı, boğa güreşleri, kürk ticareti ve hayvan ticareti gibi hak ihlallerine karşı yıllardır sesini yükselten, hayvan sömürüsüne katkıda bulunan kişi ve markaları ifşa eden ve hayvan haklarına yönelik pek çok kampanyaya destek veren oyuncu, komedyen ve yazar Ricky Gervais, geçtiğimiz hafta çıktığı bir televizyon programında vegan olduğunu söyledi.

“The Tonight Show” adlı programda Jimmy Fallon ile sohbeti sırasında vegan olduğunu aktaran Gervais; ​hayvanların ve gezegenin özgürlüğü için​ veganlığı kucaklayan​​ Joaquin Phoenix, Rooney Mara, Woody Harrelson, Peter Dinklage ve Alicia Silverstone gibi​ ​ isimler arasında sayılıyor.

Ricky Gervais, Türkiye’de en çok son zamanlarda Netflix’te popüler olan “After Life” adlı dizideki rolüyle ve hayvan deneylerinin acımasızlığını bir tavşan üzerinden gözler önüne seren “Save Ralph” adlı kısa animasyon filmdeki seslendirmesiyle biliniyor.

Peki, bir süredir vejetaryen olduğu bilinen Gervais’in vegan olduğunu cümle arasında tek kelimeyle bile geçirmesi neden bu kadar önemli?

Çünkü The Guardian’ın yaptığı bir araştırmaya göre, çok daha fazla sayıda insan, özellikle de genç nüfus, sosyal medyada gördüklerinin yanı sıra, vegan olmalarında ünlülerin etkisinden bahsediyor. Nielsen verilerine göre, sanatçının Twitter sayfası 14,5 milyon takipçiye sahipken, Fallon’ın programı bölüm başına yaklaşık 1,5 milyon izleyiciye ulaşıyor.

Hayvan haklarına yönelik ne sıklıkta çağrı yaptığı göz önüne alındığında, Gervais gibi sanatçıların tutarlı söylemleri ve etki güçleri de önemli bir boyut kazanıyor.

Türkiye’deki vegan sanatçı, yazar ve kanaat önderlerinin de hayvan hakları ve özgürlüğü konusunda seslerinin daha gür çıkmasını umut ediyoruz.


Kaynaklar: Plantbased News, Green Queen

Kapak fotoğrafı: Ricky Gervais/Facebook

Önceki İçerikÖne Çıkan Faaliyetlerimiz: 2021’de neler yaptık?
Sonraki İçerikBolu’daki kızıl geyiklerin yaşam hakkı için duruşmaya

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.