Vegan atlet Kate Strong, 24 saat boyunca statik bir bisiklet ile bisiklet sürme rekorunu elinde tutan ilk kadın oldu.

Kate Strong, statik bir bisiklet ile çıktığı zorlu mücadelede üç Guinness Dünya Rekoru elde etti. Dünya şampiyonu triatlet Kate Strong, şu anda statik bir bisiklet üzerinde 24 saatte en uzak mesafeyi tamamlama rekorunu elinde tutuyor.

Strong, gece-gündüz devam ettiği mücadelesine 26 Mayıs’ta Bristol, İngiltere’de saat 15:00’te başladı. Tüm süreci Facebook canlı yayınlarıyla aktaran sporcu, mevcut rekorları kırmak için saatte 35,3 km ve 12 saatte 348 km bisiklet sürmesi gerekiyordu.

Üstelik bugüne kadar 24 saat boyunca statik bir bisiklet süren kadın atlet kayıtlara geçmemişti.

Mücadeleden hemen önce Instagram aracılığıyla takipçilerine şu anda fiziksel, zihinsel ve duygusal olarak çok iyi durumda olduğunu söylemiş ve “Beni motive eden şey elde edeceğim sonuç değil. Kendimi bu seviyeye yükseltmek ve daha fazlası için çabalama fırsatı yaratmak” demişti.

Amaç ilham olmak ve güç vermek

İnsanlara bitkisel beslenme ile neler başarılabileceğini kanıtlamak amacıyla bu misyonu üstlendiğini vurgulayan vegan sporcu Strong, aynı zamanda kadınlara ilham verme umuduyla rekor denemesini yaptı.

“Bu zorlukları üstlenip aşarak, kadın katılımının erkeklere kıyasla çok daha az olduğu bir alanda, daha önce elde edilmemiş rekorlar kırmak istiyorum. Toplumun bize mümkün olduğunu söylediği şeyleri sürekli olarak yeniden tanımlamaya çalışıyorum. Bu dünya rekoru denemeleri aracılığıyla, aklınıza koyduğunuz herhangi birşeyi yapabileceğinizi bizzat göstermek istiyorum.”

Mücadelesi sırasında kendisine destek veren ve inanan insanların mesajları nedeniyle duygusal anlar yaşadığını ve saatlerce ağladığını söyleyen Strong, “Beni destekleyip neşelendiren herkese teşekkür ederim” dedi.

Kate Strong ile ilgili ayrıntılı bilgiyi web sitesinde bulabilirsiniz.


Kaynak: Plantbased News

Kapak Fotoğrafı: Kate Strong

Önceki İçerikAnimal Rebellion’dan “bir dizi eylemli” çağrı: McDonalds %100 bitkisel olsun
Sonraki İçerikAB’den iyi haber: Bitkisel süt ürünleri sansürü reddedildi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.