Kaliforniya merkezli Last Chance For Animals (Hayvanlar İçin Son Şans, LCA) tarafından hazırlanan bir kısa film internette çok ilgi görüyor. Çalışma Hayvan Filmleri Festivali’nde çağdaş hayvancılık, gıda üretimi ve/veya laboratuvar araştırmalarında karşılaşılan durumlara başarılı, yaratıcı ve ikna edici bir şekilde dikkat çeken çalışmalara verilen Tarshis Kısa Film Ödülü’ne laik görüldü. Kısa filmde lüks görünümlü Casa De Carne isimli hayali restorana yemek yemeye giden üç kişi konu ediliyor.

Grubun içinden bir kişinin adı “et evi” anlamına gelen Casa De Carne’ye ilk defa geldiği anlaşılıyor ve yemeğini seçtikten sonra restoranın hizmet kavramının alışıldığın çok dışında ama hayvan tüketen kişilerin gündelik gerçekleriyle doğrudan bağlantılı olduğu hızla anlaşılıyor. Yaptığı seçimin uygulaması kapalı kapılar ardında değil de kendi tarafından yapılması beklenince müşteri vazgeçince restoran çalışanları devreye giriyorlar. İnternette çok ilgi gören video hayvan yiyen kişilerin vicdanlarına hitap ediyor.

Önceki İçerik“Dünyanın en üzgün fili” aramızdan ayrıldı
Sonraki İçerikVücut geliştirme yıldızı Nimai Delgado vegan fitness yaklaşımını yaygınlaştırma yolunda parlıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.