“Dünyanın en üzgün fili” olarak bilinen Flavia 47 yıllık hayatının 43 yılını tek başına geçirdiği İspanya’daki Cordoba Hayvanat Bahçesinde hayata gözlerini yumdu.
1976 yılında sürüsünden alınarak güney İspanya’nın Cordoba kentine getirilen dişi filin uzun süredir ağır depresyon yaşadığı düşünülmekteydi. Son yıllarda sağlık durumu kötüye giden Asya fili Şubatın son gününde tutulduğu alanda ayakta durmakta zorlanmaya başlayarak dizleri üzerine çökmüş ve rahat etmesi için sakinleştirici verilmişti.
Durumunun iyileşmemesi üzerine Flavia 1 Mart’ta ötönazi iğnesiyle uyutuldu ve yıllardır kendisini hayvanat bahçesinden kurtarmak veya en azından yanına ikinci bir fil verilmesini sağlamak için uğraşan sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere takipçilerini üzdü.
Ocak ayında Flavia’yı ziyaret ederek yaşam koşullarını inceleyen uzmanlar filin hayatının tamamını esaret içinde geçirdiğini ve hayvanat bahçelerindeki hayvanların üzücü hayatlarının sembolü olduğunu belirtmişti.
Önceki İçerikBelçika’da Trafik Lambalarındaki Anlamlı Mesaj
Sonraki İçerikHayali restoran Casa De Carne’nin oldukça gerçek mesajı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.