Bugüne dek, TVD olarak sert tartışmaların içinde yer almamaya özen gösterdik, çünkü inanıyoruz ki, veganizmin insan bedenindeki yansımasında şiddet yoktur.

Eylül ayında gerçekleşecek yeni bir festival hazırlığındayız. Diğerlerinden en önemli farkı: “Veganizme davet” alt temasıyla kurgulanmış olması. Bizler veganlığı seçmiş bireyler olarak her ne kadar birlikteliğimizin gücüne inansak da, şu an en büyük önceliğimizin büyümek ve genişlemek olduğunu düşünüyoruz. Bu doğrultuda tamamen vegan konseptte planlanan etkinliğimizde, veganlarla birlikte ve öncelikle vegan olmayan bireylere ulaşmak ve bilgimizi, yaşam biçimimizi paylaşmak istiyoruz.

Müziğin birleştirici gücü festivalimizdeki en önemli dayanağımız. Geniş kitlelere ulaşmak için vegan sanatçı kriterimizi kaldırdık. Bu anlamda seçimimiz, vegan bir yaşam biçimi sürmese de en azından hayvan hakları konusunda faaliyetleri olan sanatçılar arasından yapıldı. Bunu yaparken gözden kaçırdığımız ayrıntılar, bir takım olumsuzluklar olabilir. Ancak artı ve eksileri bir arada değerlendirildiğinde, doğru bir karar aldığımıza inanıyoruz.

Tüm yoğunluğuna ve vegan olmadığı için bu festivalde uygun olmayacağını belirtmesine rağmen hayvan hakları konusunda geniş kitlelere seslenebilme hassasiyetinde olduğunu belirten Hayko Cepkin, yoğun programından dolayı planlanan bu etkinlikte yer alamayacağını bildirmiştir.

Ancak kendisi ile hayvan hakları konusundaki çalışma ve projelerimize devam edeceğimizi, bilgilerinize sunarız.

TVD

Türkiye Vegan Derneği

Önceki İçerikBrüksel Primatlar, Kediler ve Köpekler Üzerinde Yapılan Deneyleri Yasakladı
Sonraki İçerikNevşin Mengü Full Ironman’i Tamamlayan İlk Türk Vegan Kadın Sporcu Oldu!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.