Geçen hafta yayınlanan araştırma makalesine göre, Omega -3 takviyelerinin kalp sağlığını koruma konusunda hiçbir işlevinin olmadığı belirtildi.

 

Cochrane Database Systematic Reviews’ta çıkan makalede, 79 hasta üzerinde deney yapıldı. Deneyse hastaların  eikosapentaeonik asit (EPA), dokosaheksaenoik asit (DHA) ve alfa-linolenik asit (ALA) tüketimlerinin kardiyovasküler sağlığa olan etkisi karşılaştırıldı.

 

Balık yağı takviyelerindeki uzun zincir yağ asitlerinin, ölümle sonuçlanan kalp hastalıklarını engellemediği ve kardiyovasküler hastalıklara karşı koruyucu bir etken olmadığı ortaya çıktı.

 

ALA’ların bitkisel bazlı gıdalardan alımının artmasının ise koroner kalp hastalıklarına, aritmiye ve diğer kardiyovasküler düzensizliklere karşı koruduğu da araştırmanın bir başka sonucu.

 

Ayrıca yazarların ve araştırmacılar, “önceki balık yağları ve takviyelerinin kalp hastalıklarını koruduğuna dair araştırmaların taraflı olduğunu” da makalelerine ekledi.

Önceki İçerikOkyanusları Plastik Pipetler Değil Balıkçılık Yok Ediyor!
Sonraki İçerikBrüksel Primatlar, Kediler ve Köpekler Üzerinde Yapılan Deneyleri Yasakladı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.