Harvard Üniversitesi’nin yaptığı son araştırma ile, süt ve süt ürünleri üzerinden yapılan “sağlık için süt için” yalanları bir kez daha yıkıldı.

Dr. Davaasambuu önderliğindeki bir grup bilim insanının yaptığı araştırma, yılın 300 günü -hamileyken bile- durmadan sağılan ineklerin olduğu “modern” çiftliklerin bu konuda suçlu olduğunu ortaya çıkardı. Dr. Davaasambuu, kökeni olan Moğolistan’da yaptığı araştırmalar neticesinde, sadece ineğin hamile olduğu ilk altı ayda alınan saf süt ile modern endüstriyel çiftliklerden alınan (yılda 300 gün durmaksızın sağılan) sütleri karşılaştırdığında, endüstriyel süt ve süt ürünlerinin 33 kat daha fazla östron sülfat’a sahip olduğunu bulguladı.

Toplanan bütün bilgiler ışığında Harvard Üniversitesi’ndeki araştırma, modern çiftliklerden elde edilen süt ve süt ürünlerinin “doğrudan kanser yapıcı” etkisini belirledi. Endüstriyel çiftliklerin, televizyonların ve hatta çoğu doktorun üzerine basa basa vurguladığının aksine, süt ve süt ürünlerinin sağlıklı olmadığı, aksine kanser yapıcı etkisinin olduğu “bir kez daha” bilimsel veriler ışığında kanıtlanmış ve kamuoyu ile paylaşılmış oldu.

 

Kaynak* 

Kaynak**

 

Önceki İçerikİngiltere Vahşi Hayvanların Sirklerde Kullanılmasını Yasaklıyor
Sonraki İçerikDolce & Gabanna İşkence Gören Tavşanların Kürklerini Satmakla Suçlanıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.