Yakın zamanda Men’s Fitness dergisi okurlarına insan bedeni ve çevre için hayvansal proteinler yerine bitkisel proteinler almalarını teşvik eden bir makale yayınladı.

 

Men’s Fitness dergisi tamamen et tüketimine karşı değil, fakat daha önce de bitkisel bazlı proteinlerin alımı konusunda sporcuları teşvik edici yazılar yayınlamıştı.

 

Güç kazanma ve vücut geliştirme sporlarında uzun süredir hakim olan “etten gelen protein” görüşü yerini yavaş yavaş yeni yapılan araştırmalar ile tam tersi yani bitkisel proteinler ile daha sağlıklı olduğu yönünde kaymaya başladı. NBA yıldızı Irving ve Formula 1 şampiyonu Hamilton gibi ünlü sporcular da artık diyetlerini tamamen vegan diyete çevirerek başarılarını arttırıyor.

 

Men’s Fitness, yayınladığı makalede, “Şanslıyız ki, bitkisel bazlı diyet ile çok fazla kas yapabilir ve bunun yanında sağlık kazanımları elde edebiliriz.” diye belirtiyor.

Önceki İçerik2017’de Etsiz Yemeklere Olan Talep 7 Artış Gösterdi
Sonraki İçerikRock Yıldızı Bryan Adams 320 Bin Takipçisine “Vegan Ol” Mesajı Yayınladı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.