YUMURTASIZ PİŞİRMEK

Yumurta birçok kişinin menüsünde tercih etmediği bir besindir. Yumurtanın kalorisinin %70`ini yağlar oluşturur ve büyük bir kısmı doymuş yağlardır. Ayrıca kolesterol deposudur (ortalama büyüklükteki bir yumurtada yaklaşık 213 miligram). Yumurta kabuğu ince ve gözenekli, yumurta çiftlikleri kalabalık olduğundan, yumurta gıda zehirlenmesine sebep olan salmonella bakterisi için en uygun ortamdır.

Yumurta, bağlayıcı ve mayalandırıcı özelliği dolayısıyla hamur işi yaparken sık sık kullanılır. Ama akıllı aşçılar yumurtanın yerini tutacak başarılı yöntemler bulmuşlardır. Yumurta gerektiren bir tarifi uygularken gelecek sefere aşağıdaki seçeneklerden birisini deneyebilirsiniz:

1- Bir ya da iki yumurta gerekiyorsa, hiç kullanmayabilirsiniz. Nem seviyesini dengelemek için kullanmadığınız her yumurta için bir kaç yemek kaşığı su ekleyin.

2- Doğal besin ürünleri satan dükkanlarda yumurtanın yerini tutan ve yumurta içermeyen ürünler vardır. bunlar yumurta içeren kolesterolü düşük ürünlerden farklıdır. Yumurta yerini tutan ürünler hiç yumurta içermez ve çoğunlukla toz halindedir. Hazırladığınız hamura yumurtanın yerine toz halindeki malzemeyi dökün ve paketin üzerindeki kullanma talimatına göre su ekleyin.

3- Bir dolu dolu yemek kaşığı soya unu ya da mısır nişastasını iki yemek kaşığı su ile birlikte tarifteki her bir yumurta yerine kullanabilirsiniz.

4- Her bir yumurta için 30 gram püre halinde tofu kullanabilirsiniz.

5- Kurabiye ve çöreklerde, tarifin tadını biraz etkileyecek olsa da, bir yumurta yerine püre halinde yarım muz kullanılabilir.

6- Vejetaryen ekmek, köfte yada burgerlerde, malzemeyi birbirine bağlamak için aşağıdakilerden birisini kullanabilirsiniz:

7- Domates salçası, patates püresi, ıslatılmış ekmek kırıkları, yulaf ezmesi.

Önceki İçerikKanser
Sonraki İçerikDünyaca ünlü bira markası vegan olmaya hazırlanıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.