Yeni bir ankete göre, Birleşik Krallık’taki çocukların neredeyse yüzde 60’ı vegan veya vejeteryan ya da olmak istiyor.

BBC Good Food, yaşları 5 ile 16 arasında değişen 1004 çocukla anket yaptı.

Küresel gıda medyası markası, katılımcıların yüzde 8’inin tamamen bitki bazlı bir beslenme uyguladığını keşfetti. Yüzde 13’ü ise henüz vejeteryandı.

Ek olarak, çocukların yüzde 15’i vegan olmak istediğini söylerken, yaklaşık beşte biri (yüzde 21) vejetaryenlik hakkında aynı şeyi söyledi.

Raporlar, çocukların bitki bazlı yiyecekleri yeme nedenlerinin ne olduğuna dair net bir bilgi paylaşmadı. Ancak sürdürülebilirlik, araştırmanın en azından bir kısmında akıllarının bir köşesindeydi. Anket, çocukların yüzde 44’ünün 10 yıl içinde hiçbir gıdanın plastikle paketlenmemesini umduklarını söyledi.

BBC Good Food Editörü Christine Hayes “Çocukların yeme alışkanlıklarını, davranışlarını ve yemekle ilgili görüşlerini araştırmak harikaydı. Gezegen için daha sürdürülebilir olabilecek alternatif beslenme şekilleri ve gıda üretimi yöntemlerini keşfetme konusunda tutkulular,” dedi.

Gençler yol gösteriyor

Son bulgular, gençlerin bitki temelli yaşama yönelik geçişe öncülük ettiğine dair yaygın görüşü bir kez daha doğruluyor.

2019’da yapılan BritainThinks raporu, Z kuşağı ve Millenial’ların vegan olma olasılığının daha büyük yaş gruplarına göre biraz daha fazla olduğu sonucuna varmıştı.

Geçtiğimiz haftalarda United Minds tarafından yapılan bir başka araştırma da, gençlerin çoğunluğunun (15 ila 20 yaş arası) iklim kriziyle mücadeleye yardımcı olmak için harekete geçtiğini bildirdi. Araştırma, katılımcıların yüzde 26’sının gezegeni korumaya yardımcı olmak için bitki bazlı beslenme uyguladıklarını aktardı.


Kaynak: Plantbased News

Kapak fotoğrafı: Annie Spratt

Önceki İçerikElveda Ndakasi
Sonraki İçerikRapor: Bugün doğan çocukları iklim krizi nedeniyle ‘korkunç’ bir gelecek bekliyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.