Kanada merkezli PlantX şirketi, dünyanın en büyük vegan marketi olduğuna inanılan mağazayı açtı. ABD Chicago’nun Uptown bölgesinde mevcut bir dükkanı devralan PlantX, 6 bin metrekarelik alanı vegan dondurma, vegan et ve vegan peynir yelpazesine sahip bir vegan ürün süpermarketine dönüştürdü.

Taze meyve ve sebzelerin de bulunduğu geniş bir ürün reyonuna sahip olan PlantX, bu büyük marketi bitki bazlı gıda alanındaki hızlı büyümeye uyum sağlamak için gerekli bir format olarak görüyor. PlantX Pazarlama Direktörü Alex Hoffman VegNews’e verdiği demeçte, “Çıkan tüm yeni markaları ve şirketleri göz önünde bulundurduğumuzda, böylesine büyük bir mağazaya sahip olabilecek şekilde hareket edebildiğimizi ve dünyanın bu gidişata göre şekillendiğini görmek harika,” dedi.

PlantX

Bu alan, hem vegan bir süpermarket olarak hem de ABD’nin farklı bölgelerine hazır vegan yemekler gönderen PlantX’in e-ticaret tarafı için bir hazırlık mutfağı olarak kullanılacak. Sonbaharda ise süpermarket içinde yemek salonu da açılarak farklı satıcıların dönüşümlü olarak burada hizmet vermesi sağlanacak.

31 Temmuz’da vegan markalar ile birlikte açılışını yapan XMarket Uptown, 20 yıldan uzun bir süre önce Cruelty Free Shop olarak faaliyete başlayan ve şu anda Sidney ve Melbourne’da lokasyonları bulunan Avustralya’daki Vegan Grocery Store da dahil olmak üzere, dünya çapında faaliyet gösteren diğer vegan marketlerin arasına katılıyor.

Vegan yiyecekleri kitlelere ulaştırma hedefi

Chicago’daki yeni market; Kanada, Kaliforniya, İllinois ve İsrail’de faaliyet gösteren yedinci fiziksel XMarket dükkanı.

XMarket, faaliyet gösterdikleri bölgelerde bitki bazlı beslenmeyi teşvik ediyor ve vegan gıdalara daha fazla erişim sağlamayı hedefliyor.

Geçen yıl PlantX, şef Mathew Kenney’e ait bir vegan market konsepti olan New Deli’yi satın aldı. Şirket ayrıca Kenney’i Baş Mutfak Sorumlusu olarak işe aldı ve Kenny’nin şirketi Matthew Kenney Cuisine (MKC) ile beş yıllık bir ortaklık anlaşması imzaladı. PlantX zaman içinde Kanada’daki bu şarküteriyi Kenney’nin imzasını taşıyan vegan sandviçlere odaklanan bir XMarket’e dönüştürdü ve hem yerel hem de yeni çıkan vegan markaları tanıtmak için bir araç olarak kullanmaya başladı.

Geçen yıl ABD San Diego’nun Hillcrest bölgesinde XMarket açan şirket, 4 bin 500 metrekarelik alanda çeşitli vegan gıda ürünleri, kozmetik bölümü, iç mekan bitkileri ve kahve içecekleri, hamur işleri, sandviçler, öğle yemeği seçenekleri gibi çeşitli vegan ürünleri satışa çıkarmıştı. Kenney’nin küratörlüğünde mağaza içi kafeyi de devreye sokan şirket, bu alana yoğun yatırım olmasına rağmen, mülk sahibiyle yaşanan sorunlar nedeniyle marketi kapatmak zorunda kaldı.

PlantX, işinin çoğunu e-ticaret üzerinden yaparken, fiziksel perakende ayağını büyütebilecek şekilde franchising fırsatlarına açık olduğunu belirtiyor ve bu fırsatlar için hazırlık yapıyor.

PlantX

Kaynak: Vegnews

Kapak fotoğrafı: Plantx

Önceki İçerikYeni araştırma sonucu: 57 bin gıda ürünü arasında gezegen için en iyi olanlar, bitki bazlı et dahil bitkisel ürünler
Sonraki İçerikHayvan hakları savunucuları avcılık düzenlemelerinin iptali için dava açtı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.