Rekor denemesinde elde ettiği başarıyı, barınaktan kurtardığı Buddha adlı köpeğine adarken, hazırlık sürecinde başlattığı bağış toplama etkinliğinden elde edilen geliri de öldürme politikası olmayan bir hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezine bağışladı.

12 saat içinde en çok şınav çeken sporcu unvanını 57 yaşındaki vegan doktor Joe DeMarco aldı. Uzun yıllar vücut geliştirme sporuyla ilgilenen kayrapraktör DeMarco, 25 Mayıs’ta 12 saatte 21 bin 008 şınav çekerek önceki rekor olan 20 bin 085’i aşmayı başardı.

20 yıllık vücut geliştirme kariyerinin ve jimnastik geçmişinin ardından dünya rekorunu kıran DeMarco, her fırsatta kendine meydan okuduğunu, ancak son meydan okumasını köpeği Buddha’ya adadığını belirtti.

Yaklaşık iki yıl önce Buddha ile bir barınakta karşılaştıktan sonra ona yuvasını açmaya karar veren sporcu, “Buda’nın geçmişi hakkında pek bir şey bilinmese de, barınağa gelmeden önce iyi şeyler yaşamadığını biliyorum” dedi ve Buddha’nın bazı “tetikleyicilerle” birlikte geldiğini söyledi: “Kapılardan giren insanlar onu öfkelendirdiği için büyük olasılıkla bir bekçi köpeği olarak kullanıldı. Çok sıkı çalışma ve sevgi dolu bir yuva ile Buddha zamanla, her zaman içinde ama derinlerde gizli olan o tatlı ve sevimli köpeğe büründü.”

DeMarco, “çok zor bir yıldan” sonra Buddha’nın arka bacaklarını kullanma yetisini kaybettiğini ve dalağında kötü huylu bir tümör geliştirdiğini anlatarak “Buddha daha ne kadar benimle olacak bilmiyorum ama son mücadelemi ona adadım,” dedi.

Plantbased News

“%100 bitkisel beslenme uygulamamın sebebi hayvanlara duyduğum sevgi”

DeMarco, zaferle sonuçlanan Guinness Dünya Rekoru girişimi için bir bağış kampanyası açmıştı. Başarısının ardından elde ettiği tüm geliri, Gloucester, Massachusetts’te bulunan kâr amacı gütmeyen ve öldürme politikası uygulamayan (no-kill) hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezi Cape Ann Animal Aid’e verdi.

Bağış toplama web sitesinde şöyle diyor: “Kendimi bildim bileli en büyük tutkum fitness ve hayvanlar. Hayatım boyunca ihtiyacı olan birçok hayvanı besledim ve kurtardım. Hayvan sevgim aynı zamanda %100 bitki bazlı bir beslenme uygulamamın da nedeni.”


Kaynak: Plantbased News

Kapak fotoğrafı: Jim Davis / Globe Staff

Önceki İçerikV-Label Türkiye Denetim Sorumlusu iş ilanı
Sonraki İçerikVegan peynir yasakları ile ilgili bilgi karmaşasını gidermek için bilgilendirme metni

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.