“Kurban Bayramı”nda bir hayvanın canını almadan ihtiyaç sahiplerine destek olmak için, “kurban kesimi” yapmayan aşağıdaki dernek ve vakıflara bağış yapabilir, dezavantajlı çocukların sağlık ve eğitim ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olabilirsiniz. Dayanışma ve yardımlaşmayla kutlanan, yaşatan ve okutan bayramlar umuduyla…

Son Güncelleme: 9 Temmuz 2022

SMA Hastalığı İle Mücadele Derneği (SMADER)

“Kurban Bağışınız SMA Hastalarına Gelecek Olsun!

Paylaşmanın, yardımlaşmanın, dostluk ve kardeşlik duygularının en yoğun şekilde yaşandığı bayramlarda yaptığınız bağışlarla; ihtiyaç sahibi hasta ve ailelerine yardımlarınızı ulaştırabilirsiniz. Kurban Bağışlarınız ile hepimizin bayramını ortak bir mutluluğa dönüştürebilirsiniz.

Yaptığınız Kurban Bayramı bağışı, hastalarımızın nefes alabilmesi için aspirasyon cihazı-sondası. trakeostomi kanülü, nebulüzatör, oksijen tüpü; hayatını konforlu sürdürebilmesi için pulse oksimetre, gastrostomi tüpü, devre hortumu, ortez cihazları başta olmak üzere çeşitli medikal malzemelere, ailesi için gıdaya dönüşecektir.

Kurban Bayramı bağışlarınız, SMA hastalarının başta medikal malzeme olmak üzere temel ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılmakta ve kurban kesimi yapılmamaktadır.

Kurban bağışı bedeli, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan tutarlara göre belirlenmiştir.

Sağlıklı bayramlar dileriz…”

SMADER bağış bağlantısı

Türk Eğitim Vakfı (TEV)

“Her yıl binlerce öğrenci en temel ihtiyaçlarını karşılayamadığı için okulu bırakmayı düşünüyor. Desteklerinizle öğrencilerimiz okula dönsün, eğitimleri YARIDA KALMASIN!

Vakfımız vekaleten kurban kesimi işlemi yapamamaktadır ancak Korona Kahramanlarına Vefa Burs Fonu’muza destek olarak başta sağlık çalışanlarımızın çocukları olmak üzere korona virüs nedeniyle anne-babasını kaybetmiş çocuklarımıza bu bayram destek olabilirsiniz.

Korona Kahramanlarına Vefa Fonumuz desteklerinizle büyüdü, kocaman bir iyilik hareketine dönüştü! Herkese çok teşekkür ederiz.

Desteklerinizin devamıyla ihtiyaç sahibi aile ve çocuklarımıza sesimizi duyurabileceğimize inancımız tam…”

TEV bağış bağlantısı

Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV)

“Bir çocuk daha okusa bin gelecek güzelleşir!

Kurban Bayramı bağışınızla eğitime destek olabilirsiniz.

1 Kurban Bayramı bağışı 2000 TL.

*Vakfımızca kurban kesimi yapılmamakta, bağışlarınız burs fonuna aktarılmaktadır.”

EÇEV bağış bağlantısı

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV)

“KAÇUV Aile Evleri ile kanser tedavisi için şehir dışından İstanbul’a gelen maddi olarak dezavantajlı çocuklara ve ailelerine ücretsiz konaklama, psikolojik ve psiko-sosyal destek hizmetleri sunuyor. 

Bu bayram bağışlarınızı KAÇUV’a yapın, tedavi gören çocuklarımızın umutlarına ortak olun! #UmutOl

Desteğiniz için teşekkür ederiz.

Kurban kesim vecibesi yapılmaksızın bağışlarınız Vakıf hizmetlerine aktarılacaktır.”

KAÇUV bağış bağlantısı

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV) – Cerebral Palsy Türkiye

“Kurban Bayramı bağışınızı, Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’na yaparak aileleri maddi zorluk yaşayan bebek ve çocuklarımızın tedavilerine destek olabilirsiniz.

Cerebral Palsy, çocuklarda en sık rastlanan fiziksel engellilik türüdür. Ülkemizde her yıl 6.000’den fazla bebek ve çocuğumuza tanı konmaktadır. Çocuklarımız, doğru tedavi ve özel eğitim ile yaşama umutla bağlanabilirler.

Desteğiniz için teşekkür ederiz.

Bağışınızı bir kurban bedeli tutarında yapmak isterseniz 2.250 TL’dir.

*Kurban bayramı bağışları, kurban kesimi yapılmadan engelli olma riski taşıyan bebek ve Cerebral Palsy’li çocuklarımızın tedavi ve özel eğitimlerinde kullanılmaktadır.”

TSÇV bağış bağlantısı

Tohum Otizm Vakfı

“Otizm spektrum bozukluğu, doğuştan gelen ya da yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan karmaşık bir nöro-gelişimsel farklılıktır. Amerikan Hastalıkları Kontrol Etme ve Önleme Merkezi (Centers for Disease Control Prevention)’nin verilerine göre 2020 yılında her 44 çocuktan 1’inin otizm tanısı aldığı tahmin edilmektedir.

Otizmli çocukların tek çareleri olan eğitime kavuşmalarını desteklemek için bağışta bulunabilirsiniz.

*Kurban bayramı bağışları, kurban kesimi yapılmadan otizmli çocukların eğitimlerinde kullanılmaktadır.”

Tohum Otizm Vakfı bağış bağlantısı

Darüşşafaka Cemiyeti

“Kurban Bayramı bağışlarınız, öğrencilerimizin başta eğitim olmak üzere temel ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılmakta ve kurban kesimi yapılmamaktadır.

Siz de Darüşşafaka’ya Kurban Bayramı bağışı yapın, annesi ya da babası hayatta olmayan öğrencilerimizin nitelikli eğitimle geleceğe hazırlanmasına destek olun!”

Darüşşafaka Cemiyeti bağış sayfası

Önceki İçerikKatliam Yasasına Hayır demek için Ankara’ya!
Sonraki İçerik40. İstanbul Film Festivali’nin en iyi belgeseli Anima ödülünü aldı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.