B12 HAKKINDA BİLDİKLERİMİZ DEĞİŞİYOR MU?

Biyoaktif, doğal, B12 bazlı bütün bitkisel yiyeceklerin tüketilmesine imkan verdiğinden dolayı bu buluş bitki temelli yiyecekler için bilinen görüşleri değiştiren bir adım olabilir.Bilim adamları su mercimeğinde bitki bazlı B12 vitaminini keşfettiklerini söylüyor.Bitki protein bileşenleri üreticisi olan ABD merkezli Parabel’deki araştırmacılar, su mercimeği mahsülünün ABD tarafından önerilen günlük B12 vitamini değerinin yaklaşık %750 sini (100 gram kuru bitki için) içerdiğini söylüyor.Parabel’e göre, bağımsız 3.taraf laboratuvar testleri ürünü doğruladı. (LENTEIN® bitki proteini bileşeni) Bu ürün B12 vitamininin doğal biyoaktif formları olan adenosilkobalamin, metkobalamin ve hidroksokobalamin içeriyor.Bu biyoaktif B12 Vitamini bitkilerde yaygın olarak bulunmuyor. Parabel’e göre B12 vitamininin en tamamlayıcı formu sentetiktir, ve bu bazı tüketicileri endişelendirmiştir.

POTANSİYEL OLARAK DEVRİMSEL

Parabel’in Bilim Sorumlusu Dr. Matthew Van Ert: ” Parabel’in hidroponik sistemleri yüksek besin değeri olan ve bioaktif B12 vitamini içeren bitkisel yiyecekleri üretmek için geliştirilebilir, ve bu potansiyel olarak devrimsel bir platformdur.”‘’ Ortaklarımızla birlikte, doğal ve bitkisel temelli bir çözüm olarak su mercimeği ile B12 vitamini eksikliklerini gidermek için biyoyararlanım çalışmaları yapmaya başlayacağız.’’

BİTKİ TEMELLİ AKIMIN YÜKSELİŞİ

Bitkisel temelli vücut geliştirici Geoff Palmer: “Testi inceledim ve Parabel ekibinin ürünlerinde biyoaktif B12 Vitamini belirlediğinden eminim.Bu, bitki temelli yemek topluluğu için heyecan verici ve yenilikçi bir olay, çünkü bize bioaktif, doğal, bitkisel kaynaklı B12 sağlıyor.’’‘’B12’ye ek olarak su mercimeği yüksek seviye protein, vitamin ve mineral içermesinden dolayı dünyanın en ‘tam’ besin kaynağı olarak gösteriliyor.’’‘’Hızla büyüyen su mercimeği ekini kendi biyokütlesini birkaç gün içinde iki katına çıkartabilir.Bu durum, yükselen bitki temelli akım için yüksek verimli ve geliştirilebilir bir seçenek.

Kaynak:plantbased.news, apnews.com,newhope.com

Önceki İçerik#YaşamNöbeti Dayanışma Çağrısı
Sonraki İçerikGenç Vegan Şarkıcı Billie Eilish Grammy Ödül Töreninde Tarihi Başarı Kazandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.