Keçi, tavuk, ördek, domuz, güvercin ve bizon türleri daha fazla olmak üzere en az on binlerce hayvan körelmiş (kesici özelliği azalmış) metal kılıçlarla başları kesilerek öldürülmekte.

Alkolle birlikte gerçekleştirilen bu korkunç katliam geleneksel olarak bir kurban ritüeli sayılmakta.

Hayvanlar birbirinin önünde kesilirken önce kesilenler diğerlerini böyle bir işkence ve ölüm içerisinde görmenin verdiği üzüntü ve dehşete kapılarak kendi sıralarını bekliyor.

Söz konusu aşırı şiddet ve zulüm her defasında pek çok ülke, örgüt ve aktivist tarafından kınansa ve çeşitli yasaklarla bazı hayvan türlerinin eksiltilmesi şeklinde “yumuşatılsa” da halen dünya üzerindeki en kabul edilemez geleneklerden biri olma özelliğini sürdürmekte.

“Festivale” katılan yerel topluluk üyeleri “bu şekilde hayvanları adadıkları geleneklerine bağlı kalmazlarsa tanrıça Gadhimai tarafından cezalandırılacaklarına” inanıyor. Aynı dinsel inanca göre, tanrıça Gadhimai önce bir insanın kurban edilmesini istemiş…

Bahse konu inanç sebebiyle 2009 yılında yaklaşık 500.000 ve 2014’te ise 30.000 civarı hayvan katledilmiş. Getirilen kısıtlama ise sadece tapınak alanının içerisinde bizon öldürülmemesi yasağından ibaret.

Kınadığımız Gadhimai “festivali” ve diğer hayvan kıyımlarının sona ermesine yönelik mücadelemizin bir gün bütünüyle sonuç vereceğine olan inancımız tam. Bu haberi okuyan herkese sesini çıkarmasını önerdiğimizin altını çizmek isteriz.

Yararlanılan kaynak: https://www.newsweek.com/largest-mass-animal-sacrifice-world-1474200

Önceki İçerikEtik-Vegan, İtalyan Atlet Massimo Brunaccioni: 23 Kasım 2019 – Dünya Şampiyonu!
Sonraki İçerik‘Kalp sağlığı için baklagiller; daha kısa bir yaşam için süt ürünleri’

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.