Happy Cow kendi belirlediği üç kriter (şehrin genel olarak yarattığı vegan-dostu izlenim, 5 kilometrekarelik yarı çapı içerisindeki vegan restoranların sayısı ve vegan yemekleri sunan veya vegan restoranların sayısı) temelinde “En İyi 10” başlığıyla dünyanın en vegan-dostu şehirlerini açıkladı:

1- Londra
2- New York
3- Berlin
4- Los Angeles
5- Toronto
6- Varşova
7- Portland
8- Bangkok
9- Tel Aviv
10- Prag

Vegan dostu şehirlerle ilgili yeni bir başka gelişme de Hindistan’da gerçekleşti: Haydarabad UNESCO’nun verdiği “Yaratıcı Şehir” unvanını (Gastronomi kategorisinde) kazanmasının ardından PETA tarafından Hindistan’ın en vegan-dostu şehri olarak tanındı.

Bitki-bazlı beslenme olanaklarının ilerletilmesi, yaygınlaştırılması ve erişilebilir kılınarak kolaylaştırılması ve üretim ve satışının hiçbir aşamasında hayvanlara zulüm ve sömürü içermeyen ürünlerin ve bu ürünlerin satıldığı restoran vb. mekanların çoğalması vegan felsefenin somut olarak hayata geçmesi ve cazip kılınmasında kritik gerekliliklerden biri olarak karşımızda iken Vegan Derneği olarak bu tür seçenek, iş ve girişimleri Türkiye’de desteklemek adına çeşitli çalışmalar da yürütmekte olduğumuzu ve bu tür faaliyetleri vegan bir bilinçle desteklediğimizi bir kez daha belirtmek isteriz.

Yararlanılan kaynaklar:
https://www.happycow.net/
https://www.plantbasednews.org/lifestyle/worlds-top-10-vegan-friendly-cities-new-list
https://timesofindia.indiatimes.com/travel/eating-out/hyderabad-becomes-indias-most-vegan-friendly-city-soon-after-getting-unescos-creative-city-of-gastronomy-title/as72093758.cms

Önceki İçerikHayvanlara eziyet edene ABD’de 7 yıla kadar hapis cezası – yeni yasa
Sonraki İçerikEtik-Vegan, İtalyan Atlet Massimo Brunaccioni: 23 Kasım 2019 – Dünya Şampiyonu!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.