Süt endüstrisinin insanlara süt, peynir, yoğurt vb. süt ürünleri satmak için insan-olmayan hayvanlara nasıl bir şiddet uyguladığını kendinize ve çevrenize yeterince anımsatıyor musunuz?

Ya da halen bilmedikleriniz söz konusu olabilir mi? Bu konuda yardımcı olmak isteriz:

1- Dişi hayvanlar süt üretebilmeleri için yapay dölleme adı verilen bir yöntemle (tecavüzle) gebe bırakılır.

2- Bir hayvanın süt üretmeyi sürdürebilmesi için tecavüz ve gebelikler gebe kalamayacağı (sonuç olarak süt veremeyeceği) noktaya varılana dek sütü kesildikçe (sürekli olarak) tekrarlanır.

3- Dişi hayvanların daha fazla miktarda süt sağlayabilmesi için beslenmeleri hayvanın sağlığına zarar verecek biçimde doğal olmayan yöntemlerle düzenlenir.

4- Doğum yapan hayvanlar sütleri insanlara sağlanmak üzere yavrularından zorla ayrılır.

5- Yeni doğan bir yavru “cinsiyeti erkek olması halinde” ölüme terk edilir ya da endüstriyel amaçlarla başka bir erken ölüm biçimi belirlenir.

6- Süt veren (vermeye zorlanan) dişi hayvanlar endüstriyel hayvan çiftliklerinde sürekli olarak fiziksel ve duygusal şiddete maruz kalır.

7- Dişi hayvanların zorla ve aşırı miktarda üretmeleri sağlanan sütlerine el koyma şeklinde gerçekleşen sömürü süreci yaşamları boyu devam eder.

8- Dişi hayvanlar süt vermek üzere hayvan çiftliklerinde özgürlükleri kısıtlanmış bir biçimde kontrol altında tutulur. Bu hapsedilme ve kölelik ancak ve sadece içinde tutuldukları kötü şartlar ve kendilerine uygulanan şiddet yüzünden erken ölmeleri (cinayet) veya süt veremeyecek duruma gelmeleri (bedenlerinin iflas etmesi) sebebiyle kesilmeleri sonucunda ölmeleri (cinayet) ile son bulur. Ortalama 10-20 yıl yaşaması gereken bu hayvanların son durakları bahse konu koşullarda ortalama 4 yıl yaşadıktan sonra mezbaha olmaktadır.

Bunları bilmiyor, unutuyor ya da sizi süt ürünleri tüketiminden uzaklaştıracak ölçüde dikkate almıyorsanız kandırılıyor (veya kendinizi kandırıyor) olmanız kuvvetle muhtemel.

Hatırlayalım, hatırlatalım:

Sizi kandırıyorlar… Hayvansal süt kölelik ve ölümdür.

#HayvansalSütZulümdür

Önceki İçerikTVD etkinlik paydaşı olarak 28 Eylül’de FESTTOGETHER’da: Eğlen, iz bırakma, vegan beslen!
Sonraki İçerikJoaquin Phoenix türcülüğe karşı Times Meydanı’nda bir reklam panosunda!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.