The New Zealand Institute for Pland & Food Research’ün yaptığı son araştırma raporuna göre, Çinli tüketicilerin çevresel ve sağlıksal kaygılarından dolayı et tüketimini azalttıkları belirtildi.

 

Rapor, ünlü araştırma şirketi Mintel’in Yeni Zelanda endüstri geleceği ve beslenme sistemi için yaptığı “Protein: Çinli Bakış Açısı” araştırmanın derlenmesi ile oluşturuldu.

 

Son 30 yılda, Çin’de et ve süt ürünlerinin tüketimi kırsal alanlardan şehir merkezlerine olan göç nedeni ile çok fazla arttı. Şehir merkezindeki hazır gıdaların ve “batı” yaşam tarzına olan isteğin bir sonucu olan et ve süt tüketiminin artması beraberinde halkta sağlık sorunlarını arttırdı.

 

Raporda Çinli tüketicilerin %39’unun çevresel ve sağlıksal çekincelerinden ve kaygılarından dolayı yaşamlarındaki et tüketimini sebze, meyve, tofu ve vegan ikamelerle değiştirdiğini ortaya koydu. Raporda ayrıca, tüketicilerin %42’sinin de sağlıklı ve çevreye daha az zarar veren besinleri tüketmek istedikleri belirtildi.

Önceki İçerikAvrupa Birliği Tek Kullanımlık Plastikleri Yasaklama Yolunda
Sonraki İçerikNestlé Yeni Vegan Ürünler Çıkartmaya Hazırlanıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.