Silikon Vadisi’nden çıkan vegan girişim şirketi Geltor, 2020 yılına kadar ürettikleri vegan jelatin ile geleneksel hayvansal jelatin ürünlerinin tamamının yerini almayı amaçladıklarını belirtti.

 

Şirket, bu yaz bütün büyük üreticilere vegan jelatinlerini deneme amaçlı olarak yollamayı planlıyor ve 3 yıl içerisinde de alınacak geri dönüşlere göre hayvansal jelatinin yerini almayı.

 

Kemik, domuz derisi gibi hayvansal ürünlerden elde edilen geleneksel hayvan jelatini, ürünlere doku ve stabilite verdiğinden çok fazla üründe kullanıyor günümüzde. Özellikle, şekerleme ve jelibon ürünlerinin neredeyse tamamı hayvansal jelatin içeriyor.

 

Geltor’un CEO’su Alexander Lorestani, firmaların vegan jelatin kullanmaya oldukça hevesli olduğunu fakat vegan jelatin kullanırken doku ve stabiliteden ödün vermek istemediklerini belirtti. Lorestani firmaların bu isteğini göz önünde bulundurarak, hayvansal jelatinin moleküler ve fonksiyonel olarak birebir aynısını taklit edebilen ürün geliştirmeleri konusunda oldukça heyecanlı olduğunu da cümlelerine ekledi.

Önceki İçerikMoby Politika ve Aktivizm için Konser Turlarını Bırakıyor
Sonraki İçerikAraştırmacılar B12 Vitamini ile İlgili Büyük Bir Gelişmeye İmza Attı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.