Yayınlanan yeni rapor, fast-food zincirlerinin hayvan yemleri için yıkıma uğrattığı bölgelerdeki vahşi yaşamı yok ettiğini belirtti.

 

McDonald’s ve Burger King gibi global çapta faaliyet gösteren fast-food zincirlerinin hayvan yemi taleplerini yetiştirebilmek için güney amerikadaki Gran Chaco bölgesinde çok büyük bir yıkıma giriştiği öğrenildi.

 

Raporu, Mighty Earth, Norveç Rainforest Foundation ve Fern örgütlerinin ortak çalışması ortaya çıkarttı. Raporun hazırlanabilmesi için, yıkım dronelar kullanılarak çekildi.

 

Gran Chaco, soyu tükenme riskinde bulunan jaguarlara, dev karıncayiyenlere ve armadilolara ev sahipliği yapıyor. Fakat, ormanların yıkımdan dolayı bu hayvanlar ya ölüyor bu süreçte ya da evlerinden kaçmak zorunda kalıyor.

 

Might Earth, drone ile yakaladığı görüntülerde devasa buldozerlerin yağmur ormanlarını yıktığını ortaya koydu. Gran Chaco’nun, Amazon Ormanları gibi medya tarafından dikkat çekilmediğini, bu yüzden bu şirketlerin faaliyetlerini, yıkımlarını, daha kolay yürüttüğü belirtiliyor.

Önceki İçerikTenesse Üniversitesi Canlı Hayvanlar Üzerinde Pratik Yapmayı Kaldırdı
Sonraki İçerikMoby Politika ve Aktivizm için Konser Turlarını Bırakıyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.