Son yayınlanan veri analizine göre, Hollanda’da deneylerde kullanılan primatların sayıları sadece bir yıl içerisinde %49 azaldı.

 

Aynı zamanda PETA’nın yayınladığı rapora göre, Hollanda’da diğer hayvan türlerinin deneylerde kullanılma oranı da oldukça azalmış.

 

Araştırma, 2015 ve 2016 yılları arasında gizli olmayan, yani kamuoyu ile paylaşılan, hayvan deneyleri ve deneylerde hayvanların kullanımı esas alınarak oluşturuldu. Hollanda’da insan olmayan primatların deneylerde kullanımı %49 oranında azalırken, köpeklerin deneylerde kullanımı %13 ve at ve eşeklerin kullanımı da %31 oranında azaldı. Bu sayılara ek olarak, keçi, kuzu ve sığırların deneylerde kullanımı ise %39 oranında gerilediği bildirildi.

 

Genel sayılara baktığımızda ise, son 17 yılda hayvanların deneylerde kullanımı %40 oranında azalırken, özellikle son üç senedeki kampanyalar ve toplum bilinci bu sayının artmasında çok büyük etken oldu.

 

PETA, Hollanda’nın çok ciddi ölçüde deneylerde hayvanların kullanımının azalmasının, insanların topladığı imza kampanyalarının çok büyük etki ettiğini belirtti.

 

Hollanda, 2025 yılına kadar hayvanların genel çaptaki deneylerde kullanımını yasaklayacağı belirtiliyor ve bunula ilgili çalışmalar devam ediyor.

Önceki İçerikVeganizm İngiltere’de %7’ye Sıçradı
Sonraki İçerikOkyanuslardaki Plastik Kirliliği Oranında Azalma Gösterdi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.