8 Ocak 2018 itibari ile, New York eyaleti’ndeki 1,300 okul çalışanı on gün sürecek sağlıklı vegan diyet “challenge”ına başladı.

 

Bu girişimin arkasında okul öğretmeni Dough Schmidt yer alıyor. Schmidt, 49 yaşındayken kalp krizi geçirdikten sonra vegan diyete başlamış ve yaklaşık on yıldır da bunu sürdürüyor. Veganizmi benimsediğinden beri yaklaşık 30 kilo veren Schmidt, ayrıca diyetini değiştirdiğinden beri de bir tedavi görmüyor.

Dough Schmidt’in şimdiki hali (sol) ve veganizmden önceki hali. Fotoğraf: WWXINews

Eğitimci Schmidt, vegan diyetin kendisini iyileştirdiğini iddia ediyor. WXXINews’e verdiği demeçte Schmidt; “Bulunduğum yere gelmem sekiz yılımı aldı. Bu kadar uzun sürmesine gerek yok, daha kısa sürebilir. Yaptığım şey insanlara gitmek istedikleri yolculuklara başka bir pencereden bakma ve umut vermek. Kolesterolü 25 puan düşenleri gördük, on günce kan şekeri tehlikeli düzeyden, normal düzeye inenleri gördük, günde yarım kilo verenleri gördük. ” diyerek, veganizme geçmek isteyip de tereddüt edenleri cesaretlendiriyor.

 

New York eyaletinde bulunan okullardan bazıları bu “challenge”a katılarak, çevreye mesaj vermeyi amaçlıyor.

Önceki İçerikHayvan Hakları ve Veganizm 2017 Satırbaşları
Sonraki İçerikVenezuelalı Belediye Başkanı Boğa Güreşlerini Yasakladı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.