Amerika Kalp Derneği Yayınları’nda çıkan son araştırma, hayvansal protein yerine bitki bazlı protein tüketiminin üç ana kolesterol belirteçlerini azaltıp, kalp ve damar sağlığını arttırdığını ortaya koydu.

 

St. Michael Hastanesi’nden John Sievenpiper, rastgele seçilen 112 muayeneden aldığı örnekleri karşılaştırarak, 3 hafta süre ile hayvansal protein yerine, bitkisel protein alan deneklerin kolesterol seviyelerinin %5 oranında düştüğünü belirledi.

 

Doktor Sievenpiper, bu sayının çok gibi gözükmediğini fakat Amerika’daki tüketicilerin çok az bir kısmının sadece bitkisel bazlı protein aldığığını göz önünde bulundurarak, insanların diyetlerindeki ufak değişikliklerin bile çok büyük yarar sağlayacağını ifade etti

 

Aynı yayınlardan geçen yıl çıkan bir başka araştırma ise, periferal kalp hastalığı bulunanların, hayvansal protein tüketimine devam etmesi durumunda, etmeyenlere göre erken ölüm şanslarının üç katına çıktığını ortaya koymuştu.

Önceki İçerikAmerika Diyabet Derneği Tip-2 Diyabet’e Karşı Vegan Diyeti Önerdi
Sonraki İçerik2017’de Etsiz Yemeklere Olan Talep 7 Artış Gösterdi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.