Amerika Kalp Derneği Yayınları’nda çıkan son araştırma, hayvansal protein yerine bitki bazlı protein tüketiminin üç ana kolesterol belirteçlerini azaltıp, kalp ve damar sağlığını arttırdığını ortaya koydu.
St. Michael Hastanesi’nden John Sievenpiper, rastgele seçilen 112 muayeneden aldığı örnekleri karşılaştırarak, 3 hafta süre ile hayvansal protein yerine, bitkisel protein alan deneklerin kolesterol seviyelerinin %5 oranında düştüğünü belirledi.
Doktor Sievenpiper, bu sayının çok gibi gözükmediğini fakat Amerika’daki tüketicilerin çok az bir kısmının sadece bitkisel bazlı protein aldığığını göz önünde bulundurarak, insanların diyetlerindeki ufak değişikliklerin bile çok büyük yarar sağlayacağını ifade etti
Aynı yayınlardan geçen yıl çıkan bir başka araştırma ise, periferal kalp hastalığı bulunanların, hayvansal protein tüketimine devam etmesi durumunda, etmeyenlere göre erken ölüm şanslarının üç katına çıktığını ortaya koymuştu.